ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

 

 

Παρέμβαση για το μέλλον των φορέων διαχείρισης

 

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Οι προστατευόμενες περιοχές είναι αναντικατάστατο φυσικό κεφάλαιο εθνικής σημασίας. Η αποτελεσματική προστασία και διοίκησή τους απαιτεί τη διαμόρφωση και λειτουργία ενός συστήματος που θα ανταποκρίνεται με επιστημονική επάρκεια και συμμετοχικότητα στις ανάγκες διατήρησης των προστατευτέων στοιχείων και στις ιδιαίτερες συνθήκες της κάθε περιοχής.

Διαβάστε περισσότερα...

30 Χρόνια Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης! Ημερίδα Eco-Παρατηρητήριο 2019!

Ημερίδα Eco-Παρατηρητήριο 2019
Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

30 Χρόνια Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης με Προτάσεις για το Παρόν & το Μέλλον της Ανακύκλωσης και της Διαχείρισης Απορριμμάτων

31 οργανώσεις στηρίζουν την απεργία των μαθητριών/τών για το κλίμα

 

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Με αφορμή την εβδομάδα των μαθητικών κινητοποιήσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, που θα λάβουν χώρα σε όλο τον κόσμο από τις 20 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2019, και έχοντας ως σημείο αναφοράς τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα στις 23 Σεπτεμβρίου 2019 στη Νέα Υόρκη, οι 31 οργανώσεις της «Συμμαχίας για το κλίμα» στην Ελλάδα υποστηρίζουν το ελληνικό μαθητικό κίνημα «Fridays For Future Greece» και τις δράσεις που διοργανώνει τη συγκεκριμένη εβδομάδα.

Διαβάστε περισσότερα...

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ - ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα βρίσκεται διαχρονικά στις 1-3 τελευταίες θέσεις στην κατάταξη των χωρών της Ε.Ε., λαμβάνοντας υπόψη όλα τα ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια διαχείρισης των απορριμμάτων, παρά το γεγονός ότι από το 1981 που εισήλθε στην Ε.Ε. έχει εισπράξει τους περισσότερους κατά κεφαλήν οικονομικούς πόρους για έργα και δράσεις, εν σχέσει με όλα τα άλλα κράτη-μέλη.

Δείτε το άρθρο του Προέδρου της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης, Δρ Φίλιππου Κυρκίτσου, όπως δημοσιεύτηκε στην "Καθημερινή" στις 14 Αυγούστου 2019.

 


 

Διαβάστε περισσότερα...

Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Αρχονταρίκι». Ο Πρόεδρος της ΟΕΑ Δρ. Φίλιππος Κυρκίτσος, συνέβαλλε με κείμενό του στο συλλογικό τόμο.

« …… Δείτε τι μπορεί να κάνει και να επιτύχει ένας πολίτης αρκεί απλώς να θελήσει να ξεκινήσει αυτό το  περιβαλλοντικό – κοινωνικό ταξίδι αλλάζοντας τις συνήθειές του. Το σημαντικότερο είναι να πειστούμε πραγματικά ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε αυτό το ταξίδι και εν συνεχεία βήμα – βήμα να το υλοποιούμε όσο χρόνο και εάν μας πάρει. Έτσι, μεταμορφωνόμαστε σιγά – σιγά στην λύση του προβλήματος για την επίτευξη της βιωσιμότητας του Πλανήτη και ταυτόχρονα αποτελούμε το ζωντανό μήνυμα και παράδειγμα ΑΓΑΠΗΣ για την ΖΩΗ για τους γύρω μας. Εάν αγαπάμε τον εαυτό μας, τα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές, τότε θα πρέπει να αγαπάμε και να σεβόμαστε έμπρακτα τον Πλανήτη που μας φιλοξενεί με το να επιδιώκουμε ΝΑ ΠΑΤΑΜΕ ΟΣΟ ΠΙΟ ΑΠΑΛΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΗ

 

 

Φίλιππος Κυρκίτσος

Αθήνα, Οκτώβριος 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2013 Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, Μαμάη 3, 10440, Αθήνα, info@ecorec.gr