Κοινή επιστολή 23 περιβαλλοντικών ΜΚΟ για αναβολή κατάθεσης του νομοσχεδίου του ΥΠΕΝ

Αθήνα, 30 Μαρτίου 2020

 

Είκοσι τρεις (23) περιβαλλοντικές ΜΚΟ της χώρας μας έστειλαν σήμερα στον υπουργό περιβάλλοντος και ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη, επιστολή ζητώντας του να αναβάλει την κατάθεση προς ψήφιση του πρόσφατου περιβαλλοντικού νομοσχεδίου («Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας») στη Βουλή, μέχρι την αποκατάσταση της πλήρους λειτουργίας της.

Σε αυτή τη συγκυρία και με έντονη πίεση χρόνου, καθώς δεν δόθηκε παράταση, οι συνυπογράφουσες περιβαλλοντικές μη κυβερνητικές οργανώσεις μελετήσαμε το νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας» και συμμετείχαμε, στον βαθμό του δυνατού, στη δημόσια διαβούλευση.

Επί της ουσίας, και στη βάση των σημαντικών σχολίων που κατατέθηκαν στη διαβούλευση από πολλούς φορείς και οργανώσεις, θεωρούμε επιτακτική τη ριζική αναθεώρηση του νομοσχεδίου, ώστε να προάγει ουσιαστικές βελτιώσεις στο κρίσιμης σημασίας κεφάλαιο της προστασίας του περιβάλλοντος.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τη σχετική κοινοβουλευτική διαδικασία, δεδομένου ότι η Βουλή λειτουργεί με περιορισμό στις ακροάσεις φορέων και με μειωμένη βουλευτική παρουσία στις συνεδριάσεις της ολομέλειας και των επιτροπών, θεωρούμε απαράδεκτη την κατάθεση προς ψήφιση νομοσχεδίων που αλλάζουν άρδην την περιβαλλοντική νομοθεσία της χώρας.

Δείτε εδώ την επιστολή που υπέγραψαν οι παρακάτω οργανώσεις:

 

ΑΡΙΩΝ ΠΑΝΔΟΙΚΟ
ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ Πίνδος Περιβαλλοντική
ΑΡΧΕΛΩΝ ΑΝΙΜΑ
Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS

CISD - Παρατηρητήριο Πολιτών για την

Αειφόρο Ανάπτυξη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕIΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού Ecocity
Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης iSea
Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία MEDASSET
Εταιρία Προστασίας Πρεσπών MedINA
Καλλιστώ MΟm
"Ο ΝΗΡΕΑΣ " The Green Tank
Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης WWF Ελλάς
Οργάνωση Γη  

 

© 2021 Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, Μάρνη 34, 10432, Αθήνα, info@ecorec.gr