ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ: ΚΛΙΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 21-22 ΙΟΥΝΙΟΥ

 

Αθήνα, 11 Ιουνίου 2019

 

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

 

Εν μέσω εθνικού προεκλογικού πυρετού, στο επερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 21 και 22 Ιουνίου θα συζητηθεί ο μακροπρόθεσμος κλιματικός στόχος της Ευρώπης. Πρόκειται για ένα κρίσιμο θέμα το οποίο αποτελεί – κυριολεκτικά – ζήτημα επιβίωσης για τη χώρα και για το οποίο απαιτείται άμεση τοποθέτηση της κυβέρνησης της Ελλάδας και εσάς του ιδίου προσωπικά.

Διαβάστε περισσότερα...

Δελτίο Τύπου για τη Δράση Καθαρισμού στο Μύρτο

 

Στέλνουμε το μήνυμα για καθαρές παραλίες από

το Μύρτο της Κεφαλλονιάς #MyrtosCleanup

 

 


Δελτίο Τύπου

Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019

 

Την Κυριακή 9 Ιουνίου, η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία έναν εμβληματικό καθαρισμό στην παραλία του Μύρτου της Κεφαλλονιάς με τη χορηγία και στήριξη της Coca-Cola Hellas, αλλά και των ΣΕΔ ΣΥ.ΔΕ.ΣΥΣ, ECOELASTIKA, ΣΑΝΚΕ, COMBATT και ΕΕΑΑ, με την ταυτόχρονη συμμετοχή και υποστήριξη του Δήμου Κεφαλλονιάς, του Φορέα Διαχείρισης Αίνου, Κέντρων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, του δεύτερου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Αργοστολίου, την ομάδα των δυτών Pirates Divers Club, εκπαιδευτών αλεξίπτωτου πλαγιάς (παραπέντε) και πολλών άλλων τοπικών φορέων.

Διαβάστε περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ


                          

Τρίτη 07/05/2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
 
 

 

 

Η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (ΟΕΑ) θεωρεί ότι η διαχείριση απορριμμάτων είναι ένα από τα κρισιμότερα προβλήματα στις Περιφέρειες και στους δήμους της χώρας. Σε αυτό φαίνεται να συμφωνεί και συντριπτικά μεγάλο μέρος των πολιτών που θεωρεί τη διαχείριση των απορριμμάτων ως το πιο κρίσιμο έργο της εκάστοτε δημοτικής αρχής. Θεωρούμε ιδιαίτερης σημασίας στο δημόσιο διάλογο για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές την αποτύπωση των θέσεων των υποψηφίων Περιφερειαρχών και Δημάρχων σε κάποια κρίσιμα ερωτήματα που θα απασχολήσουν τα επόμενα χρόνια την τοπική αυτοδιοίκηση και γι ΄ αυτό τους καλούμε να απαντήσουν στο ερωτηματολόγιο που ακολουθεί.

Διαβάστε περισσότερα...

Κοινή επιστολή περιβαλλοντικών οργανώσεων για τον αιγιαλό

 

Τρίτη 9 Απριλίου 2019

 

Καταστροφικό για τον Αιγιαλό και την Παραλία το νέο σχέδιο νόμου που προωθεί με ρυθμούς κατεπείγοντος η κυβέρνηση.

 

Κώδωνα κινδύνου κρούουν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις, καθώς την 5η Απριλίου 2019 κατατέθηκε στην Βουλή νέο σχέδιο νόμου για τον αιγιαλό και την παραλία, με το οποίο προωθείται η μαζική τροποποίηση των ισχυουσών διατάξεων του Ν. 2971/2001. Ειδικότερα, με το εν λόγω σχέδιο νόμου, η συζήτηση του οποίου από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ξεκινά σήμερα, επιδιώκεται η μαζική «τακτοποίηση» των αυθαίρετων κατασκευών στην παράκτια ζώνη.

Διαβάστε περισσότερα...

Το έργο Πρόληψη για Μαθητές στη Χερσόνησο Κρήτης

Δελτίο τύπου
Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

 

Το έργο Πρόληψη για Μαθητές ταξίδεψε στη Χερσόνησο Κρήτης την εβδομάδα 25 με 29 Μαρτίου 2019 όπου, με την υποστήριξη του ΦΟΔΣΑ Βόρειας Πεδιάδας και του δήμου Χερσονήσου, υλοποιήθηκαν σχολικές παρουσιάσεις με αντικείμενο την πρόληψη δημιουργίας αποβλήτων, καθώς και η τελευταία εκδήλωση-εργαστήρια για μαθητές του έργου.

Διαβάστε περισσότερα...

© 2021 Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, Μάρνη 34, 10432, Αθήνα, info@ecorec.gr