Η Πρόληψη Αποβλήτων για Μαθητές στη Ζάκυνθο

 
Δελτίο τύπου
Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

 

Το έργο Πρόληψη για Μαθητές ταξίδεψε στην Ζάκυνθο την εβδομάδα 4 με 8 Φεβρουαρίου 2019 όπου, με την υποστήριξη του ΦΟΔΣΑ Ζακύνθου και του δήμου Ζακύνθου, υλοποιήθηκαν σχολικές παρουσιάσεις με αντικείμενο την πρόληψη δημιουργίας αποβλήτων, καθώς και 2 εκδηλώσεις-εργαστήρια για μαθητές.

Διαβάστε περισσότερα...

Απολογισμός ενός χρόνου επιβολής ανταποδοτικού περιβαλλοντικού τέλους για την πλαστική σακούλα

Αθήνα, 28 Ιανουαρίου 2019

 

Ένα χρόνο μετά την επιβολή του ανταποδοτικού περιβαλλοντικού τέλους των 0,04€/τεμάχιο στην λεπτή πλαστική σακούλα με πάχος 15-50μm, η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, η Greenpeace και το WWF Ελλάς προχώρησαν σε έναν αναλυτικό απολογισμό, σημειώνοντας τις θετικές εξελίξεις, αλλά και τα κενά που υπάρχουν ακόμα, εις βάρος τόσο των καταναλωτών, όσο και του περιβάλλοντος. Ειδικότερα, εκτιμάται ότι η χρήση της σε όλη την Ελλάδα έχει μειωθεί σε τεμάχια κατά περίπου 54% και σε ποσότητα πλαστικού κατά περίπου 42%. Η εκτιμώμενη μείωση είναι μία πολύ θετική εξέλιξη για το 2018. Αναμένονται τα επίσημα στοιχεία του ειδικού μητρώου του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης - ΕΟΑΝ (Εθνικό Μητρώο Παραγωγών) με τις δηλώσεις παραγωγής και κατανάλωσης συνολικά της πλαστικής σακούλας στη χώρα μας για να καταλήξουμε στο ακριβές ποσοστό μείωσης για το 2018.

Διαβάστε περισσότερα...

Δελτίο Τύπου: Η "Πρόληψη Αποβλήτων για Μαθητές" στη Κοζάνη

 
Δελτίο Τύπου, 22 Νοέμβρη 2018

 

Το έργο Πρόληψη για Μαθητές ταξίδεψε στην Κοζάνη την εβδομάδα 12 με 16 Νοέμβρη όπου, με την υποστήριξη του δήμου Κοζάνης, υλοποιήθηκαν 2 εκδηλώσεις-εργαστήρια για μαθητές, καθώς και σχολικές παρουσιάσεις με αντικείμενο την πρόληψη δημιουργίας αποβλήτων.

 

Διαβάστε περισσότερα...

© 2021 Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, Μάρνη 34, 10432, Αθήνα, info@ecorec.gr