Η Αττική να μη γίνει χωματερή όλης της Ελλάδας

Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης

Μαμάη 3, 10440, Αθήνα

Τηλ. 2108224481

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Greenpeace

Κολωνού 78, πλ. Καραϊσκάκη 10437, Αθήνα

Τηλ: 210-38.40.774-5

www.greenpeace.gr

Αθήνα, 10 Ιουλίου 2013

Η Αττική να μη γίνει χωματερή όλης της Ελλάδας

Πρόταση των Οικολογικών Οργανώσεων για την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο

Πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση επιτρέπει στους δήμους Τρίπολης και Ερμιονίδας τη μεταφορά απορριμμάτων στο χώρο της Φυλής στην Αττική. Η απόφαση αυτή αναφέρεται σαν «προσωρινή» και φυσικά ανοίγει το δρόμο για ανάλογη μεταφορά σύμμεικτων απορριμμάτων από διάφορα μέρη της χώρας στη Φυλή ή αλλού. Έτσι επιλέγεται ως λύση η γεωγραφική μεταφορά του προβλήματος και όχι η αντιμετώπισή του. Η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης και η Greenpeace προτείνουν συγκεκριμένες λύσεις με χαμηλότερο κόστος για τους δημότες και με σημαντικά συγκριτικά οφέλη για το περιβάλλον. Τι λέτε κύριοι αρμόδιοι υπουργοί και περιφερειάρχες;

Διαβάστε περισσότερα...

4ο Δελτίο Τύπου Α.Σ. Θριάσιος

Στο πλαίσιο της υλοποίησης της πράξης με τίτλο «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στο Δήμο Ελευσίνας» της δράσης 3: «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων του πληθυσμού» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 4: «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013»

Διαβάστε περισσότερα...

2o Δελτίο Τύπου - Α.Σ. Θριάσιος

thriasios

Στα πλαίσια της υλοποίησης της πράξης με τίτλο «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στο Δήμο Ελευσίνας» στο πλαίσιο της δράσης 3: «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων του πληθυσμού» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 4: «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013»

η Αναπτυξιακή Σύμπραξη με την επωνυμία «ΘΡΙΑΣΙΟΣ»

που εδρεύει στην οδό Αιγινήτου 21, Κηφισιά (γραφεία του Συντονιστή Εταίρου Headway Σύμβουλοι Οικονομολόγοι ΕΠΕ), ενημερώνει για την φάση στην οποία βρίσκεται η υλοποίηση της προαναφερόμενης πράξης με αντικείμενο την «Ενεργοποίηση και κινητοποίηση των τοπικών φορέων με στόχο την εξασφάλιση της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης για ανέργους ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, ως αποτέλεσμα διάγνωσης εξειδικευμένων τοπικών αναγκών και ανάδειξης των αναπτυξιακών δυνατοτήτων στις περιοχές παρέμβασης».

Διαβάστε περισσότερα...

Υπάρχει λύση στην Αττική

Αθήνα, 11 Φεβρουαρίου 2013

Υπάρχει λύση στην Αττική
Οι προτάσεις των Οικολογικών Οργανώσεων
για τα έργα Διαχείρισης Απορριμμάτων

Η Περιφέρεια Αττικής προκρίνει την Πρόληψη-Ανακύκλωση-Κομποστοποίηση και τα Πράσινα Σημεία ως τα βασικά εργαλεία για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην πηγή, στην Αττική. Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης και Greenpeace εκφράζουν αρχικά την ικανοποίησή χαρακτηρίζοντας θετική αυτή την εξέλιξη. Ωστόσο, αναμένουν συγκεκριμένα μέτρα και προτάσεις για την υλοποίησή τους τονίζοντας ότι αυτή δε συνάδει με την υπό συζήτηση πρόταση για νέες μονάδες επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων δυναμικότητας 1,3 εκατομμυρίων τόνων ετησίως.

Με αφορμή τον έντονο διάλογο για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική, που πραγματοποιείται χωρίς σαφή κατεύθυνση εκ μέρους του ΥΠΕΚΑ, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις επιμένουν να δείχνουν το μοναδικό τρόπο με τον οποίο μπορούμε επιτύχουμε υψηλούς περιβαλλοντικούς στόχους, να απορροφήσουμε πλήρως τα 200 εκατομμύρια € των σχετικών Ευρωπαϊκών πόρων, να μειώσουμε δραστικά το συνολικό κόστος επένδυσης και το κόστος διαχείρισης των δήμων, αλλά και να δημιουργήσουμε πολλαπλάσιες θέσεις εργασίας και να επιτύχουμε τις Ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις.

Διαβάστε περισσότερα...

Πώς θα αυξηθεί η ανακύκλωση στις πόλεις και τις περιφέρειες; Το R4R δίνει τις πρώτες του απαντήσεις.

 

 

Βρυξέλλες, 19 Δεκεμβρίου 2012

Πώς θα αυξηθεί η ανακύκλωση στις πόλεις και τις περιφέρειες; Το R4R δίνει τις πρώτες του απαντήσεις.

Από τις 12 έως τις 14 Δεκεμβρίου, σχεδόν εκατό Ευρωπαίοι ειδικοί μαζεύτηκαν στην Αθήνα για να συζητήσουν πως οι τοπικές και οι περιφερειακές αυτοδιοικήσεις μπορούν να βελτιώσουν τις πολιτικές συλλογής και ανακύκλωσής τους. Αυτή η συνάντηση στόχευσε στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας των εταίρων του έργου R4R με τους Ελληνικούς δήμους και περιφέρειες. Επέτρεψε επίσης στο έργο να παρουσιάσει τα πρώτα του αποτελέσματα που σχετίζονται με τοπικά εργαλεία που βοηθούν στις υψηλές αποδόσεις της ανακύκλωσης.

Διαβάστε περισσότερα...

© 2013 Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, Μαμάη 3, 10440, Αθήνα, info@ecorec.gr