2o Δελτίο Τύπου - Α.Σ. Θριάσιος

thriasios

Στα πλαίσια της υλοποίησης της πράξης με τίτλο «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στο Δήμο Ελευσίνας» στο πλαίσιο της δράσης 3: «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων του πληθυσμού» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 4: «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013»

η Αναπτυξιακή Σύμπραξη με την επωνυμία «ΘΡΙΑΣΙΟΣ»

που εδρεύει στην οδό Αιγινήτου 21, Κηφισιά (γραφεία του Συντονιστή Εταίρου Headway Σύμβουλοι Οικονομολόγοι ΕΠΕ), ενημερώνει για την φάση στην οποία βρίσκεται η υλοποίηση της προαναφερόμενης πράξης με αντικείμενο την «Ενεργοποίηση και κινητοποίηση των τοπικών φορέων με στόχο την εξασφάλιση της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης για ανέργους ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, ως αποτέλεσμα διάγνωσης εξειδικευμένων τοπικών αναγκών και ανάδειξης των αναπτυξιακών δυνατοτήτων στις περιοχές παρέμβασης».

Διαβάστε περισσότερα...

Υπάρχει λύση στην Αττική

Αθήνα, 11 Φεβρουαρίου 2013

Υπάρχει λύση στην Αττική
Οι προτάσεις των Οικολογικών Οργανώσεων
για τα έργα Διαχείρισης Απορριμμάτων

Η Περιφέρεια Αττικής προκρίνει την Πρόληψη-Ανακύκλωση-Κομποστοποίηση και τα Πράσινα Σημεία ως τα βασικά εργαλεία για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην πηγή, στην Αττική. Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης και Greenpeace εκφράζουν αρχικά την ικανοποίησή χαρακτηρίζοντας θετική αυτή την εξέλιξη. Ωστόσο, αναμένουν συγκεκριμένα μέτρα και προτάσεις για την υλοποίησή τους τονίζοντας ότι αυτή δε συνάδει με την υπό συζήτηση πρόταση για νέες μονάδες επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων δυναμικότητας 1,3 εκατομμυρίων τόνων ετησίως.

Με αφορμή τον έντονο διάλογο για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική, που πραγματοποιείται χωρίς σαφή κατεύθυνση εκ μέρους του ΥΠΕΚΑ, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις επιμένουν να δείχνουν το μοναδικό τρόπο με τον οποίο μπορούμε επιτύχουμε υψηλούς περιβαλλοντικούς στόχους, να απορροφήσουμε πλήρως τα 200 εκατομμύρια € των σχετικών Ευρωπαϊκών πόρων, να μειώσουμε δραστικά το συνολικό κόστος επένδυσης και το κόστος διαχείρισης των δήμων, αλλά και να δημιουργήσουμε πολλαπλάσιες θέσεις εργασίας και να επιτύχουμε τις Ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις.

Διαβάστε περισσότερα...

Πώς θα αυξηθεί η ανακύκλωση στις πόλεις και τις περιφέρειες; Το R4R δίνει τις πρώτες του απαντήσεις.

 

 

Βρυξέλλες, 19 Δεκεμβρίου 2012

Πώς θα αυξηθεί η ανακύκλωση στις πόλεις και τις περιφέρειες; Το R4R δίνει τις πρώτες του απαντήσεις.

Από τις 12 έως τις 14 Δεκεμβρίου, σχεδόν εκατό Ευρωπαίοι ειδικοί μαζεύτηκαν στην Αθήνα για να συζητήσουν πως οι τοπικές και οι περιφερειακές αυτοδιοικήσεις μπορούν να βελτιώσουν τις πολιτικές συλλογής και ανακύκλωσής τους. Αυτή η συνάντηση στόχευσε στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας των εταίρων του έργου R4R με τους Ελληνικούς δήμους και περιφέρειες. Επέτρεψε επίσης στο έργο να παρουσιάσει τα πρώτα του αποτελέσματα που σχετίζονται με τοπικά εργαλεία που βοηθούν στις υψηλές αποδόσεις της ανακύκλωσης.

Διαβάστε περισσότερα...

Ημερίδα δικτύωσης στο πλαίσιο του προγράμματος R4R

Αθήνα, 10/12/2012

 ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΘΕΜΑ:

«ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΕΜΠΕΙΡΙΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ»

 Την Τετάρτη 12/12/2012, στις 9:15 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στο κτήριο της ΠΕΔΑ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής) στην Αθήνα, Κότσικα 4, η προγραμματισμένη ημερίδα δικτύωσης Ευρωπαϊκών και Ελληνικών δήμων και περιφερειών, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος R4R – Regions for Recycling (Περιφέρειες για την Ανακύκλωση).

Στόχος της ημερίδας είναι η ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας μεταξύ Ελληνικών και Ευρωπαϊκών δήμων και περιφερειών σε θέματα εναλλακτικής διαχείρισης αστικών απορριμμάτων. Θα παρουσιαστούν παραδείγματα από την Καταλονία, τη Φλαμανδία, τη Στυρία της Αυστρίας, καθώς επίσης και από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο ACR+. Από την Ελλάδα θα παρουσιαστούν παραδείγματα όπως η αναθεώρηση του περιφερειακού σχεδιασμού της Κρήτης, το πρόγραμμα Πληρώνω Όσο Πετάω (ΠΟΠ) στην Ελευσίνα και η εξελίξεις στην περιφέρεια Αττικής σχετικά με την ανακύκλωση και τη διαλογή στην πηγή.

 Το πρόγραμμα της ημερίδας μπορείτε να το δείτε εδώ. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου και ελαφρύ γεύμα.

Κουκλοθέατρο στα νηπιαγωγεία

3/5/2012

doll-house01«Η δική μου χάρτινη ιστορία για τη γη» από την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης και την Tetra Pak Hellas S.A.

Η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης και η Tetra Pak Hellas S.A. πραγματοποίησαν σε συνεργασία πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με τίτλο «Η δική μου χάρτινη ιστορία για τη γη», πάνω σε θέματα σχετικά με την ανακύκλωση και την αξία της για το αστικό και φυσικό περιβάλλον.

H παραπάνω συνεργασία προέκυψε στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής πολιτικής και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Tetra Pak. Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης, στοχεύει στην κινητοποίηση των καταναλωτών, και στην προστασία του περιβάλλοντος αναλαμβάνοντας δράσεις συστηματικής ενημέρωσης και εκπαίδευσης με προτεραιότητα την προώθηση της ανακύκλωσης καθώς και την ενημέρωση και εκπαίδευση σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος γενικότερα.

Διαβάστε περισσότερα...

© 2021 Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, Μάρνη 34, 10432, Αθήνα, info@ecorec.gr