Συλλογή τηγανελαίων για ανακύκλωση στην Καβάλα

Ο Δήμος Καβάλας συνεχίζοντας την προσπάθειά του για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την ευαισθητοποίηση των δημοτών, εγκατέστησε τον Οκτώβριο σε γειτονιές της Καβάλας τους πρώτους κάδους για τη συλλογή των οικιακών τηγανέλαιων που στη συνέχεια ανακυκλώνονται.

Η ανακύκλωση των τηγανέλαιων είναι σημαντική για τη διαφύλαξη του οικοσυστήματος αν αναλογιστεί κάποιος ότι ένα λίτρο καμένου λαδιού καταστρέφει ένα εκατομμύριο λίτρα πόσιμου νερό. Επιπλέον, το λάδι που χύνεται στο νεροχύτη επιβαρύνει σημαντικά το σύστημα βιολογικού. Οι δημότες που επιθυμούν να συμμετέχουν στην ανακύκλωση θα πρέπει να συγκεντρώνουν τα τηγανέλαια σε πλαστικά μπουκάλια και στη συνέχεια να τα εναποθέτουν στους ειδικούς πράσινους κάδους

Read More Στόχος του δήμου ήταν να εγκατασταθούν ως το τέλος Οκτωβρίου συνολικά εκατό πράσινοι κάδοι με την ειδική σήμανση για τη συγκέντρωση των τηγανέλαιων. Σε πρώτη φάση ο Δήμος Καβάλας τοποθέτησε συνολικά επτά κάδους σε ισάριθμα σημεία στις γειτονιές της Καβάλας, πιο συγκεκριμένα:

- Στην οδό 25ης Μαρτίου στην παιδική χαρά (απέναντι από το καφενείο).

- Στο Α' ΚΑΠΗ στη οδό Αγ. Αθανασίου.

- Στο Β' ΚΑΠΗ στη συμβολή των οδών Περγάμου & Ζαλόγγου.

- Στο Γ' ΚΑΠΗ στη συμβολή των οδών Τσολάκη & Σερδάρογλου.

- Στην Παναγία απέναντι από το ξενοδοχείο ΙΜΑΡΕΤ.

- Στην οδό Θεσσαλονίκης (Δεξαμενή) στο ύψος της παιδικής χαράς.

- Στις εργατικές κατοικίες στο Περιγιάλι, μπροστά στο δημοτικό σχολείο.

Ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής αναφερόμενος στην επέκταση του προγράμματος ανακύκλωσης και προς την κατεύθυνση της συγκέντρωσης των οικιακών τηγανέλαιων τόνισε, «είναι σημαντικό να αντιληφθούμε όλοι τη σπουδαιότητα και να αναγνωρίσουμε την ανάγκη της προστασίας του περιβάλλοντος. Μια χειρονομία μας ορισμένες φορές μπορεί να φαντάζει απλή και ακίνδυνη αλλά αν τη δει κάποιος αθροιστικά αντιλαμβάνεται πόσο καθοριστική είναι για το περιβάλλον και για εμάς που ζούμε σε αυτό. Το να μην πετάμε τα οικιακά τηγανέλαια στους νεροχύτες είναι μια πράξη ευθύνης και μια ακόμη ενέργεια που συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος. Οι Καβαλιώτες αποδείξαμε πως και ευαισθητοποιημένοι είμαστε και διάθεση έχουμε και ξέρουμε ένα προστατεύουμε το περιβάλλον. Συνεχίζουμε λοιπόν όλοι μαζί, ακούραστα, την προσπάθεια που ξεκινήσαμε».

Πηγή: www.k-tipos.grΠρογράμματα

© 2024 Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, Μάρνη 34, 10432, Αθήνα, info@ecorec.gr