Νέα από το «WASP tool»

waspΜε επιτυχία στέφθηκε η πρώτη ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε από τον Ε.Σ.Δ.Α.Κ. (Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης), στο Δημοτικό κτήριο της παλιάς Λαχαναγοράς, στις 8 Φεβρουαρίου το βράδυ, προκειμένου να ενημερωθούν οι 100 δικαιούχοι που εντάχθηκαν στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE10 ENV/GR/622 για την εφαρμογή της δράσης της οικιακής κομποστοποίησης και την παροχή εντελώς δωρεάν του απαραίτητου εξοπλισμού.

Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή, τόσο η ευαισθητοποιημένη ομάδα της πόλης μας Minoistas που ανταποκρίθηκαν με θέρμη τα μέλη της στο κάλεσμα του ΕΣΔΑΚ για συνεργασία, όσο και το ΤΕΙ Ηρακλείου που καλύπτει επιστημονικά το εγχείρημα με πρακτικές συμβουλές και οδηγίες που ήδη παρουσιάστηκαν και μοιράστηκαν στους παραβρισκόμενους.

Read More

Στόχος του πιλοτικού προγράμματος που υλοποιεί ο ΕΣΔΑΚ ως βασικός εταίρος για την Κρήτη, είναι η υλοποίηση δράσεων που εστιάζουν στην πρόληψη και μείωση των αποβλήτων, αρχές τις οποίες η Ευρωπαϊκή Οδηγία πλαίσιο για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων ιεραρχεί πολύ υψηλά. Επομένως η αποτελεσματική εφαρμογή των δράσεων αυτών, θα οδηγήσει με τη σειρά της σε πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα, με κύριο τη στροφή προς τη δημιουργία μιας περισσότερο φιλικής προς το περιβάλλον συμπεριφοράς των πολιτών, και την υιοθέτηση από την πλευράς τους πρακτικών όπως είναι η Διαλογή στην Πηγή.

Το πρόγραμμα συντονίζει η υπεύθυνη από πλευράς ΕΣΔΑΚ κα Βιργινία Μανασάκη, ενώ το παρόν έδωσε στην εκδήλωση και ο Αντιπρόεδρος του Φορέα κ. Κων/νος Φασουλάκης. Τους Minoistas εκπροσώπησε η κα Αλεξάνδρα Καραπιδάκη και το ΤΕΙ Ηρακλείου ο κος Θρασύβουλος Μανιός.

Πηγή: http://www.esdak.grΠρογράμματα

© 2024 Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, Μάρνη 34, 10432, Αθήνα, info@ecorec.gr