Ακριβά μας σκουπίδια

Ο πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης κ.Φίλιππος Κυρκίτσος θα συμμετέχει στην ακόλουθη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 3/4/2013 στο Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού στις 19:30.

Ακριβά μας σκουπίδια

(Οι ευθύνες οι δικές μας, του Δήμου μας της Περιφέρειάς μας)

Πριν δυο χρόνια, η Παράταξή μας είχε κάνει μια εκδήλωση για το πώς είναι σκόπιμο να γίνεται η διαχείριση των αστικών απορριμμάτων μας.

  • Το περασμένο καλοκαίρι ο Δήμος μας έκανε ένα επιτυχημένο επιστημονικό Διεθνές Συνέδριο, για τα απορρίμματα, σε συνεργασία με το ΕΜΠ. Συγκλονισθήκαμε όταν από υψηλόβαθμο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ) ακούσαμε στο συνέδριο, πως σε μια ανεξάρτητη αξιολόγηση, η χώρα μας βρέθηκε τελευταία και καταϊδρωμένη μεταξύ των 27 χωρών –μελών, παρασάγγες κάτω από τη γειτονική μας Βουλγαρία, στον τρόπο με τον οποίο οι Δήμοι μας διαχειρίζονται τα απορρίμματα!
  • Συνειδητοποιούμε ότι απέχουμε πολύ από το να επιτύχουμε στους στόχους της σχετικής περιβαλλοντικής νομοθεσίας (πρόληψη, διαχωρισμός στην πηγή, κομποστοποίηση, κτλ), γεγονός που θα οδηγήσει στο μέλλον σε νέες καταδίκες και επιβολή νέων τσουχτερών ετήσιων προστίμων από την ΕΕ στη χώρα, που θα περάσουν στους υπαίτιους Δήμους.
  • Γνωρίζουμε ότι στην Περιφέρεια Αττικής είναι σε εξέλιξη διαδικασία διαγωνισμού, για ανάθεση στον ιδιωτικό τομέα της κατασκευής 4 εργοστασίων επεξεργασίας σύμμικτων απορριμμάτων, με σχεδιασμό (τεχνολογία, μέγεθος) έντονααμφισβητούμενο και με ιδιαίτεραεπαχθείς όρους για τους κατοίκους της Αττικής (διάρκεια σύμβασης, δέσμευση τροφοδοσίας απορριμμάτων).

Αν αυτά επαληθευτούν, θα τινάξουν στα ύψη τα ανταποδοτικά Δημοτικά Τέλη, που πληρώνουμε. Στην προσπάθειά μας να καταλάβουμε καλύτερα το πολύπλοκο πρόβλημα και να διαμορφώσουμε γνώμη για το τι πρέπει να κάνουμε, οργανώνουμε μια σχετική εκδήλωση στο αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης, στο Δημαρχείο, την Τετάρτη, 3 Απριλίου στις 19:30. Γνώστες του αντικειμένου, με πρακτική εμπειρία στο θέμα, θα μας πουν την άποψή τους. Το θέμα δεν αφορά μόνο το Δήμο Παπάγου-Χολαργού, αλλά τους Δήμους τουλάχιστον όλης της Αττικής. Σας καλούμε να τους ακούσουμε και να τους υποβάλλουμε τα δικά μας ερωτήματα. Η Είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Για να κάνουμε την εκδήλωση, πιο «ζωντανή», ζητάμε φωτογραφίες, γελοιογραφίες, videoκτλ σχετικά με τα σκουπίδια / απορρίμματα. Όσοι προσφέρονται να βοηθήσουν ας επικοινωνήσουν με το 6945415523, 210 6510810 ή ας στείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνσηThis email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  ή στην This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.Προγράμματα

© 2024 Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, Μάρνη 34, 10432, Αθήνα, info@ecorec.gr