Το ποσοστό της ανακύκλωσης στην Ουαλία ανεβαίνει στο 54%

 

Νέα δεδομένα από το σύστημα WasteDataFlow της Ουαλικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος δείχνουν ότι υπάρχει μια αύξηση 3% στα ποσοστά ανακύκλωσης συγκριτικά με τους ίδιους τρεις μήνες το 2011/2012. Σύμφωνα με τις στατιστικές το διάστημα Ιούλιος-Σεπτέμβριος του 2012, παρατηρήθηκε μία αύξηση 1% συγκριτικά με τους τρεις προηγούμενους μήνες (Απρίλιος-Ιούνιος 2012).

Κορυφαία κομητεία στη λίστα, ήταν το Conwyμε ποσοστό ανακύκλωσης 60% κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2012/2013. Το Anglesey, το Wrexham, το Ceredigion, το Caerphilly και το Monmouthshire αξίζουν επίσης συγχαρητήρια, μιας και το ποσοστό της ανακύκλωσης έφτασε το 59%. Το BlaenauGwentκαι το MerthyrTydfilπαρουσιάζουν τη μεγαλύτερη αύξηση στα ποσοστά ανακύκλωσης συγκριτικά με το ίδιο τρίμηνο του 2011, με ποσοστά αύξησης 17% και 14% αντιστοίχως.

«Τα αυξανόμενα ποσοστά ανακύκλωσης, είναι κυρίως αποτέλεσμα της χρηματοδότησης που παρέχουμε στα Συμβούλια για να βελτιώσουν τις υπηρεσίες συλλογής και τον τρόπο με τον οποίο επετεύχθησαν αυτές οι αλλαγές», ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης, John Griffiths.

«Αυτή η επιτυχία οφείλεται επίσης, στη συμμετοχή των πολιτών της Ουαλίας, οι οποίοι επιλέγουν να ξοδέψουν μερικά λεπτά παραπάνω κάθε βδομάδα για να διαχωρίσουν και να ανακυκλώσουν τα απορρίμματά τους», πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση της Ουαλίας ακολουθώντας την πολιτική «Μηδενικών Αποβλήτων», έθεσε στόχους ανακύκλωσης 52% στην Ουαλία μέχρι το 2012/13 και 70% μέχρι το 2024/25.

Με το συνολικό ποσοστό επαναχρησιμοποίησης/ανακύκλωσης/κομποστοποίησης να αυξάνεται στο 51% για 12 μήνες μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη του 2012, οι στατιστικές δείχνουν ότι η Ουαλία έχει μπει σε τροχιά για να επιτύχει τον πρώτο θεσπισμένο στόχο.

Πηγή: www.waste-management-world.com

 Προγράμματα

© 2024 Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, Μάρνη 34, 10432, Αθήνα, info@ecorec.gr