13ο Διεθνές Συνέδριο Περιβαλλοντικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (CEST2013)

 

Το Διεθνές Δίκτυο Περιβαλλοντικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (Global Network on Environmental Science and Technology –Global NEST) διοργανώνει το Σεπτέμβριο του 2013 στην Αθήνα, το 13ο Διεθνές Συνέδριο Περιβαλλοντικής Επιστήμης και Τεχνολογίας. Το διεθνές αυτό Συνέδριο, που διοργανώνεται ανά διετία, συγκεντρώνει επιστήμονες από Πανεπιστήμια, ερευνητικά ιδρύματα, δημόσιες υπηρεσίες και βιομηχανίες, που ασχολούνται με θέματα περιβάλλοντος. Οι προηγούμενες διοργανώσεις του είχαν στεφθεί με επιτυχία και η συμμετοχή των ενδιαφερομένων ήταν μεγάλη με ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο 12ο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο το Σεπτέμβριο του 2011 έγιναν 264 παρουσιάσεις σε πέντε παράλληλες συνεδρίες (parallel sessions) και αναρτήθηκαν 154 poster. Για το CEST2013 έχουν ήδη υποβληθεί 550 περιλήψεις, ενώ η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί.

Στα πλαίσια των εργασιών του προηγούμενου συνεδρίου που έγινε στη Ρόδο το 2011, διοργανώθηκαν με επιτυχία δύο ημερίδες στα ελληνικά στις οποίες συμμετείχαν διακεκριμένοι προσκεκλημένοι ομιλητές. Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Διαχείριση Υδατικών Πόρων σε επίπεδο Δήμου, λεκάνης απορροής, Περιφέρειας» που συνδιοργανώθηκε με την Ειδική Γραμματεία Υδάτων Υ.Π.Ε.Κ.Α και με την Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΕΔΕΥΑ) και η ημερίδα με θέμα «Διαχείριση Αστικών Στερεών Αποβλήτων: από τους ΧΑΔΑ στην Κοινωνία της Ανακύκλωσης» που συνδιοργανώθηκε με τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ. τέως ΕΟΕΔΣΑΠ) και συμμετείχε το Δίκτυο Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δι.Σ.Α.).

Η επιτυχία του συνεδρίου αντανακλά τα κρίσιμα περιβαλλοντικά θέματα που προβάλλονται καθώς και την ποιότητα των εργασιών που παρουσιάζονται. Όλες οι εργασίες που επιλέγονται από την επιστημονική επιτροπή υποβάλλονται σε κρίση από ομάδα κριτών. Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι η συνεχής αναβάθμιση του συνεδρίου που οδήγησε στην αποδοχή των πρακτικών του συνεδρίου (από το 7ο έως και το 12ο) σε σημαντικές βάσεις όπως η ISI proceedings καθώς και τη δημιουργία ειδικών τευχών (special issues) σε επιστημονικά περιοδικά. Για το CEST2013 έχει προγραμματιστεί να εκδοθούν ειδικά τεύχη με εργασίες που θα παρουσιαστούν στο συνέδριο στα διεθνούς εμβέλειας επιστημονικά περιοδικά: "Global NEST Journal", “European Water”, “DesalinationandWaterTreatmentScienceandEngineering”, “Chemosphere” και “JournalofHazardousMaterials”.

Πηγή: www.gnest.org

 Προγράμματα

© 2024 Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, Μάρνη 34, 10432, Αθήνα, info@ecorec.gr