Η Δάφνη στη Λαϊκή

Το Σάββατο στις 21 Ιουνίου 2014, στη λαϊκή αγορά της Πανόρμου στις 11:00, η Άντζελα Δεληχάτσιου, Ελληνοαμερικανίδα σκηνοθέτης και ηθοποιός, θα πραγματοποιήσει μία καλλιτεχνική δράση σχετικά με τη χρήση πλαστικών σακουλών στην Ελλάδα, με τίτλο «Η Δάφνη στη Λαϊκή».
 
Στόχος είναι η ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη χρήση της πλαστικής σακούλας και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που συνεπάγεται. Κατά τη διάρκεια της δράσης, η καλλιτέχνης θα αναπαριστά τη νύμφη Δάφνη, η οποία μεταμορφωμένη σε δέντρο θα διανέμει δωρεάν υφασμάτινες τσάντες στο κοινό, προκειμένου να αντικαταστήσει με αυτές τις πλαστικές σακούλες.
Η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης και η Εύξεινη πόλη παρέχουν τις υφασμάτινες τσάντες στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου «Promoting Zero Waste» (ZeroWastePro1CAP-MED12-35), το οποίο είναι ένα Έργο που προωθεί τη μηδενική παραγωγή αποβλήτων και με αφορμή την εκστρατεία «Plastic Bag Free Day».
Η Δάφνη ήταν κόρη του ποταμού Λάδωνα και της Γης. Την ερωτεύτηκε σφοδρά ο θεός Απόλλων, που άρχισε να την κυνηγάει ασταμάτητα. Εξαντλημένη η Δάφνη, παρακάλεσε τη μητέρα της, τη Γη, να τη βοηθήσει, κι έτσι μεταμορφώθηκε σε δέντρο, όταν ο Απόλλων προσπάθησε να την αγκαλιάσει. Ο Απόλλων, τότε, για να παρηγορηθεί έκοψε ένα κλαδί από το δένδρο και στεφανώθηκε.
 

 Προγράμματα

© 2024 Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, Μάρνη 34, 10432, Αθήνα, info@ecorec.gr