Η Δάφνη στις λαϊκές. Οι καλλιτεχνικές δράσεις συνεχίζονται!

Μετά από την επιτυχία των καλλιτεχνικών δράσεων της Άντζελα Δεληχάτσιου και τη μεγάλη αποδοχή του κόσμου, οι plasticbagfree εκδηλώσεις συνεχίζονται. Οι καλλιτεχνικές δράσεις έχουν στόχο την πληροφόρηση του κοινού σχετικά με τη χρήση πλαστικών σακουλών στην Ελλάδα και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που συνεπάγεται και έχουν τίτλο «Η Δάφνη στη Λαϊκή». Πραγματοποιούνται σε λαϊκές αγορές, γύρω στις 11:00 το πρωί, προκειμένου να ενημερωθεί μεγάλο πλήθος κόσμου σε χώρο όπου γίνεται κατά κόρον χρήση πλαστικών σακουλών.
Οι επόμενες εμφανίσεις θα γίνουν:

Παρασκευή στις 31 Οκτωβρίου στο Κολωνάκι

Πέμπτη στις 20 Νοεμβρίου στην Κυψέλη

Σάββατο στις 6 Δεκεμβρίου στα Εξάρχεια 

Κατά τη διάρκεια της δράσης, η καλλιτέχνις, Άντζελα Δεληχάτσιου - Ελληνοαμερικανίδα σκηνοθέτης και ηθοποιός - αναπαριστά τη νύμφη Δάφνη, η οποία μεταμορφωμένη σε δέντρο αφού ενημερώσει τους παρευρισκόμενους, διανέμει δωρεάν υφασμάτινες τσάντες στο κοινό, προκειμένου να αντικαταστήσει με αυτές τις πλαστικές σακούλες. 
Η Δάφνη ήταν κόρη του ποταμού Λάδωνα και της Γης. Την ερωτεύτηκε σφοδρά ο θεός Απόλλων, που άρχισε να την κυνηγάει ασταμάτητα. Εξαντλημένη η Δάφνη, παρακάλεσε τη μητέρα της, τη Γη, να τη βοηθήσει, κι έτσι μεταμορφώθηκε σε δέντρο, όταν ο Απόλλων προσπάθησε να την αγκαλιάσει. Ο Απόλλων, τότε, για να παρηγορηθεί έκοψε ένα κλαδί από το δένδρο και στεφανώθηκε.
Η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης και η Εύξεινη Πόλη παρέχουν τις υφασμάτινες τσάντες και υποστηρίζουν επιστημονικά και επικοινωνιακά την Άντζελα Δεληχάτσιου, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου «Promoting Zero Waste» (ZeroWastePro1CAP-MED12-35), το οποίο είναι ένα Έργο που προωθεί τη μηδενική παραγωγή αποβλήτων. Προγράμματα

© 2024 Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, Μάρνη 34, 10432, Αθήνα, info@ecorec.gr