Συνάντηση γνωριμίας περιβαλλοντικών οργανώσεων με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο

 

Συνάντηση γνωριμίας και αλληλοενημέρωσης μεταξύ εκπροσώπων 12 περιβαλλοντικών οργανώσεων με τον Αναπληρωτή ΥΠΕΝ, Σωκράτη Φάμελλο, πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου.

Στη συνάντηση με τον Αναπληρωτή ΥΠΕΝ συμμετείχαν εκπρόσωποι των παρακάτω περιβαλλοντικών οργανώσεων: ΑΝΙΜΑ, ΑΡΧΕΛΩΝ, Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Εταιρία Προστασίας Πρεσπών, Καλλιστώ, Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, MEDASSET, MOmκαι WWF Ελλάς.

Οι εκπρόσωποι των περιβαλλοντικών οργανώσεων, αφού συνεχάρησαν τον Αν. ΥΠΕΝ για την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου της Διεθνούς Συμφωνίας για την Προστασία και Αειφόρο Ανάπτυξη της Περιοχής του Πάρκου Πρεσπών, τον ενημέρωσαν για σειρά ζητημάτων που άπτονται του ενδιαφέροντος όλων των πλευρών.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν κατ’ αρχήν η εκπλήρωση σημαντικών εκκρεμοτήτων περιβαλλοντικής πολιτικής, αλλά και η συμμετοχή της χώρας στη διαμόρφωση ευρωπαϊκών και διεθνών περιβαλλοντικών εξελίξεων. Επίσης η διαμόρφωση ενός αποτελεσματικού και λειτουργικού εθνικού συστήματος προστατευόμενων περιοχών, η κάλυψη των εκκρεμοτήτων της χώρας σε σχέση με το δίκτυο Natura2000 (πχ. σχέδια διαχείρισης και επέκταση δικτύου στον θαλάσσιο χώρο), η υποστήριξη της Επιτροπής Φύση 2000, η νομοθεσία παραχωρήσεων αιγιαλού ειδικά στις προστατευόμενες περιοχές, η αναθεώρηση του Ευρωπαϊκού Συστήματος Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, η ενσωμάτωση της κοινοτικής νομοθεσίας για την πλαστική σακούλα, καθώς και το πλαίσιο για πιο συμμετοχικές και ανοικτές διαδικασίες δημόσιας διαβούλευσης.Προγράμματα

© 2024 Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, Μάρνη 34, 10432, Αθήνα, info@ecorec.gr