BREAK FREE: ΜΙΑ ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

https://lh5.googleusercontent.com/VMOjsBTaGqT1stHi9ldV4qXWUE6bFh-UHfO00KN9dzqp-rmOjxRZPM0YGCEfOOfiTtF-2hSSU7X8K9xuARmeVqQLI3qxjnTy1rTVIsm6jck57E1kaxuKtcH-JLtDSWfDvD_uafVbwmNTfFH7MAΑθήνα, 27 Μαρτίου 2017

 

Χιλιάδες πολίτες έδωσαν φωνή στη συμμαχία Break Free και περπάτησαν μαζί διεκδικώντας συλλογικά ένα ειρηνικό, ασφαλές και αξιοπρεπές μέλλον για τον πλανήτη. Με σημαίες, πανό και σχηματίζοντας με τα σώματά τους ένα σήμα της ειρήνης, υπό το φόντο της Ακρόπολης, έστειλαν ηχηρό μήνυμα κατά των κλιματικών αλλαγών, της αδικίας και της ανισότητας σχηματίζοντας ένα πολύχρωμο, ειρηνικό και αποφασισμένο κύμα αλλαγής. Υπό τους ήχους κρουστών και μουσικής, οι Αθηναίοι πολίτες χόρεψαν, έπαιξαν, ζωγράφισαν και πλημμύρισαν το κέντρο της πόλης με το αίσθημα της ενότητας και της ελπίδας. Η επιτυχία της δράσης μας δίνει ελπίδα και το αίσθημα της ευθύνης για στενότερη συνεργασία με κοινό στόχο να προωθηθεί ακόμα περισσότερο η προοδευτική ατζέντα και να γίνουν ακόμα πιο αιχμηρές οι κοινωνικές διεκδικήσεις.

Ο περίπατος ξεκίνησε από το Θησείο και κατέληξε στο Ζάππειο, σε μια γιορτή με ρυθμό και κέφι, που πλαισιώθηκε από παιχνίδια, μουσική και χορό. Όλοι μαζί αφήσαμε πίσω ό,τι μας δεσμεύει: το μίσος, το φόβο και τα στερεότυπα, και κάναμε ένα βήμα μπροστά. Σπάσαμε τα δεσμά της απαισιοδοξίας, της απογοήτευσης και της αίσθησης της παραίτησης και επιλέξαμε την αισιοδοξία της διεκδίκησης και της κοινής δράσης.
 

Η χτεσινή ειρηνική δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Break Free[2], μιας ευρύτερης κοινωνικής συμμαχίας κάτω από την οποία 55 και πλέον οργανώσεις, κοινότητες, πρωτοβουλίες, αλλά και χιλιάδες πολιτών έρχονται κοντά με έναν κοινό στόχο: τη συλλογική διεκδίκηση για έναν βιώσιμο πλανήτη, με σεβασμό στις δημοκρατικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
 

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους μουσικούς του συγκροτήματος Quilombo, οι οποίοι με τα κρουστά τους έδωσαν ρυθμό στον περίπατο, καθώς επίσης τον Remi & the Road και τους Athens Boogie που μας ξεσήκωσαν με τη Rock ‘N’ Roll μουσική και το χορό τους.
 

Η συμμαχία αποτελείται από τους εξής φορείς: Αλληλεγγύη - SolidarityNow, ANIMA, ΑΠΕΙΡΟΝ, Απόδραση στη Φύση, ΑΡΧΕΛΩΝ, ActionAid Ελλάς, Animal Action - Greek Animal Welfare Fund, Aiesec, Break The Chain, Γιατροί Χωρίς Σύνορα, CheckPoint, Colour Youth, Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, Ελληνική Κοινότητα Μπαγκλαντές, Ελληνική Πλατφόρμα για την Ανάπτυξη, Ελληνικό Φόρουμ μεταναστών, Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων, Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου, Fair Trade Hellas, Generation 2.0, GIVMED, Greenpeace, Θετική Φωνή, HIGGS, iSea, IthacaLaundry, Καλλιστώ, Κέντρο Ζωής, Kλίμακα, Κλίμαξ Plus, Κοινότητα Αφγανών Μεταναστών και Προσφύγων στην Ελλάδα, Κοινότητα Ενωμένων Αφγανών στην Ελλάδα, Κοινότητα Κονγκό, KROMA, MEDASSET,  ΜΕΤΑδραση, Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Οικολογική Κίνηση Δράμας, Οργάνωση Ενωμένων Γυναικών Αφρικής, Oργάνωση ΓΗ, Παρατηρητήριο Πολιτών για την Αειφόρο Ανάπτυξη, Πακιστανο - Ελληνική Πολιτισμική Εταιρεία, Passivistas, Περιοδικό δρόμου Σχεδία, Pir-A-ctive, Πολιτιστικός Σύλλογος Ελλάδας Ινδίας, Πολιτιστικός σύλλογος Πλέγμα, Σύλλογος Βοήθειας Παιδιών – Lalibela, Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Save Prasonisi, Save Asopos/ SOSτε τον Ασωπό, Vouliwatch, WWF Ελλάς.

 

Για περισσότερες πληροφορίες

Στάθης Κωστακόπουλος, Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, 210-8224481

Δείτε εδώ τα στοιχεία επικοινωνίας τ@υ εκπροσώπου της κάθε οργάνωσης

Σημειώσεις προς συντάκτες:

Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για το παγκόσμιο κίνημα Break Free

 

 

 Προγράμματα

© 2024 Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, Μάρνη 34, 10432, Αθήνα, info@ecorec.gr