Δελτίο Τύπου: Το έργο LIFE ReWeee διοργανώνει στις 19 Νοεμβρίου 2017 το 1ο Repair Café στην Αθήνα

 

Τι θα κάνεις τη χαλασμένη τοστιέρα σου; Τη χαλασμένη καφετιέρα σου; Θα την πετάξεις; Με τίποτα!

Φέρε την στο 1ο Repair Café της Αθήνας!

 

 

Η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης και οι υπόλοιποι εταίροι του έργου LIFE REWEEE, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για την Πρόληψη Αποβλήτων, θα βρίσκεται στο Φεστιβάλ Πρόληψης την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 από 15:30 έως 18:30 στην έδρα του Πράσινου Ταμείου στην Κηφισιά (Βίλα Καζούλη, Λεωφ. Κηφισίας 241) για να επισκευάσουμε μαζί τις χαλασμένες ηλεκτρικές συσκευές μας!

Στη βίλα Καζούλη στην Κηφισιά, Λεωφόρος Κηφισίας 241, την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017, όλα εστιάζουν στην επιδιόρθωση ηλεκτρικών-ηλεκτρονικών συσκευών. Ξεκινώντας από τις 15:30 και έως τις 18:30, διάφοροι ειδικοί τεχνικοί θα είναι διαθέσιμοι να επιδιορθώσουν δωρεάν όλες τις επισκευάσιμες ηλεκτρικές-ηλεκτρονικές συσκευές. Οι επισκέπτες μπορείτε να φέρετε μαζί από το σπίτι τις χαλασμένες σας συσκευές για επισκευή στο Repair Café: Τοστιέρες, καφετιέρες, ηλεκτρικές σκούπες, ηλεκτρικά σίδερα και οποιαδήποτε χαλασμένη ηλεκτρική συσκευή είναι ευπρόσδεκτη. Και είναι πολύ πιθανό να επισκευαστεί και φυσικά δωρεάν! Οι τεχνικοί του Repair Café έχουν την τεχνογνωσία και θα κάνουν τα πάντα για να μας βοηθήσουν και να μας εκπαιδεύσουν.

 

Προωθώντας την επιδιόρθωση το έργο LIFE REWEEE έχει σκοπό να συμβάλει στη μείωση του όγκου από ηλεκτρικά απόβλητα που παράγουμε. Σήμερα, πετάμε μεγάλες ποσότητες ηλεκτρικών συσκευών, ακόμα και εκείνες που θα μπορούσαν εύκολα να ξαναχρησιμοποιηθούν μετά από μια απλή επισκευή. Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι έχουν ξεχάσει ότι πολλές συσκευές μπορούν σχετικά εύκολα να επιδιορθωθούν και να παραταθεί η ζωή τους.Το Repair Café θέλει να μας το θυμίσει αυτό!

 

Το Repair Café προορίζεται επίσης να φέρει τους γείτονες σε επαφή μεταξύ τους με έναν νέο τρόπο. Και να ανακαλύψουν ότι τεχνογνωσία και πρακτικές ικανότητες μπορούν να βρεθούν πολύ κοντά στο σπίτι τους και ταυτόχρονα να κάνουν ευκολότερη τη ζωή μας. Σκεφτείτε: "Εάν επιδιορθώσουμε το χαλασμένο μας σίδερο, την ηλεκτρική μας σκούπα, την καφετιέρα μας μαζί με το γείτονα, θα τον δούμε με διαφορετικό μάτι την επόμενη φορά στο δρόμο." Επισημαίνεται ότι οι επισκευές μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματα και πόρους και να συμβάλουν τόσο στην ελαχιστοποίηση των εκπομπών CO2, την μείωση των αποβλήτων στην κατεύθυνση της Κυκλικής Οικονομίας. Τέλος, το Repair Café θέλει να δείξει πόσο εύκολη και διασκεδαστική μπορεί να είναι η επιδιόρθωση των συσκευών!

 

Σας περιμένουμε λοιπόν μαζί με τις χαλασμένες ηλεκτρικές συσκευές σας

στο 1ο Repair Café της Αθήνας!

 

Repair Café Foundation: 

Το Repair Café ξεκίνησε στην Ολλανδία το 2009, από τη δημοσιογράφο Martine Postma. Το 2010 δημιούργησε το Repair Café Foundation (Repaircafe.org), το οποίο προσφέρει υποστήριξη σε τοπικές ομάδες ανά τον κόσμο που επιθυμούν να ανοίξουν το δικό τους Repair Café!Προγράμματα

© 2024 Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, Μάρνη 34, 10432, Αθήνα, info@ecorec.gr