«Πλαστική Σακούλα στον Κορινθιακό? Όχι Ευχαριστώ»...Η εκστρατεία συνεχίζεται!

27 Φεβρουαρίου 2018

Μια συνεχής προσπάθεια για ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας σχετικά με τη μείωση της πλαστικής σακούλας στον Κορινθιακό κόλπο, λαμβάνει χώρα από την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (Ο.Ε.Α.) και τον Σύνδεσμο Προστασίας & Ορθολογικής Ανάπτυξης Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) «Ο ΑΡΙΩΝ», με την εκστρατεία «Πλαστική Σακούλα στον Κορινθιακό? Όχι Ευχαριστώ!»

Στοχεύοντας στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων, σκοπός της εκστρατείας είναι να ευαισθητοποιήσει μαθητές, εκπαιδευτικούς, αλλά και το ευρύτερο κοινό των δήμων γύρω από τον Κορινθιακό, σχετικά με τη μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας.

Στα πλαίσια της εκστρατείας, έχουν υλοποιηθεί μέχρι στιγμής:

  • Δύο ανοικτές ενημερωτικές εκδηλώσεις σε Δήμους του Κορινθιακού (Θηβαίων και Αιγιάλειας), παρουσιάζοντας ειδικά θέματα σχετικά με την πλαστική σακούλα (νομοθεσία, περιβαλλοντικές επιπτώσεις, ποσοτικά δεδομένα διαχείρισης, διεθνής εμπειρία).
  • Διαβούλευση με τοπικούς φορείς στους δήμους του Σ.Π.Ο.Α.Κ., για την υιοθέτηση εθελοντικών τοπικών σχεδίων δράσης μείωσης της πλαστικής σακούλας, μέσω διαδικτυακής έρευνας (ερωτηματολόγιο), παρουσιάζοντας τα εν δυνάμει μέτρα πολιτικής που μπορούν να εφαρμοσθούν, με ταυτόχρονη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση πάνω στο ζήτημα της μείωσης της πλαστικής σακούλας.
  • Εκπαιδευτικές παρουσιάσεις σε σχολικές μονάδες της Θήβας, Λιβαδειάς και του Αιγίου (περισσότεροι από 1.200 μαθητές και εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν).
  • Τρία σεμινάρια για εκπαιδευτικούς (Αίγιο, Κόρινθο και Πάτρα) με θεωρητικές προσεγγίσεις, βιωματικά εργαστήρια και διανομή ενημερωτικού και πληροφοριακού υλικού, έχοντας ως θεματικό περιεχόμενο τη μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας στον Κορινθιακό κόλπο, με στόχο την ολοκληρωμένη επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, ώστε να υλοποιηθούν περισσότερα και αποτελεσματικότερα σχολικά προγράμματα καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς πάνω στο ζήτημα της μείωσης της πλαστικής σακούλας.

Σε όλες τις δράσεις, υπάρχει διανομή ενημερωτικού υλικού και του φυλλαδίου του προγράμματος για τη μείωση της πλαστικής σακούλας καθώς και διανομή των τσαντών πολλαπλών χρήσεων.

Η τελευταία στάση της εκστρατείας, μέχρι την επόμενη, ήταν οι Δήμοι Ναυπακτίας και Δωρίδoς. Στη Ναύπακτο, την Ερατεινή, το Ευπάλιο αλλά και το Λιδορίκι, περισσότεροι από 2000 μαθητές και εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν και μέσα από συζήτηση εμπνεύστηκαν για να ανακαλύψουν περισσότερες εναλλακτικές επιλογές, μειώνοντας την πλαστική σακούλα. Στις 23 Φεβρουαρίου, σε εκδήλωση για την ένταξη του Κορινθιακού Κόλπου στο Ευρωπαϊκό δίκτυο Natura 2000, η ΟΕΑ συμμετείχε και ενημέρωσε το κοινό σχετικά με την εκστρατεία.

H εκστρατεία δε σταματά…Επόμενη στάση το Λουτράκι!

Μείνετε συντονισμένοι!  

 
 
 
 
 
 Προγράμματα

© 2024 Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, Μάρνη 34, 10432, Αθήνα, info@ecorec.gr