Πρόσκληση στη θεματική Εκδήλωση «Πρόληψη Αποβλήτων για Μαθητές»

10 Απριλίου 2018

Η 2η Θεματική Εκδήλωση του έργου "Πρόληψη για Μαθητές" θα υλοποιηθεί στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Αγιάς "Χρυσαλλίδα", την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 στις 10:00.

Η Πρόληψη είναι το μέλλον στη διαχείριση αποβλήτων και οι νέοι είναι η ελπίδα για να το πετύχουμε. Παραδοσιακά, τα στερεά απόβλητα θεωρούνται μια από τις κύριες πηγές ρύπανσης. Η ανακύκλωση και η ανάκτηση αποβλήτων αποτελεί πολύ καλύτερη λύση σε σχέση με τη (μη βιώσιμη) υγειονομική ταφή και την αποτέφρωση, ωστόσο, η πρόληψη δημιουργίας αποβλήτων είναι η βέλτιστη επιλογή.

Η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης προσκαλεί τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς στη θεματική Εκδήλωση του έργου «Πρόληψη για Μαθητές» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 στις 10:00, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Χρυσαλλίδα του Δήμου Αγιάς, με αντικείμενο την Πρόληψη Αποβλήτων. Η ΟΕΑ σε συνεργασία με την τοπική Αυτοδιοίκηση υλοποιεί ένα καινοτόμο έργο για τη διάδοση της πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων με έμφαση στους πολίτες και ιδιαίτερα στη νέα γενιά πολιτών που τώρα θέτει τις βάσεις για ένα βιώσιμο μέλλον.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την προώθηση της πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων με την ταυτόχρονη ενεργοποίηση της σχολικής κοινότητας, και περιλαμβάνει:

  • Περιβαλλοντικές παρουσιάσεις για την Πρόληψη για Μαθητές που θα λάβουν χώρα σε σχολεία των 5 περιοχών του προγράμματος.
  • Σχεδιασμό και διανομή ενός καινοτόμου Οδηγού Πρόληψης για Μαθητές σε δημοτικές και σχολικές βιβλιοθήκες.
  • Εκδηλώσεις και εργαστήρια με σκοπό την προώθηση των δράσεων πρόληψης αποβλήτων και επαναχρησιμοποίησης.

Η παρούσα εκδήλωση με την υλοποίηση θεματικών εργαστηρίων για τους μαθητές (κομποστοποίησης, κατασκευής τσάντας κ.α.), στοχεύει στην παρουσίαση και διάδοση των σχετικών με την Πρόληψη θεμάτων και πρακτικών και στην ενημέρωση της σχολικής κοινότητας, των αρμόδιων τοπικών αρχών, αλλά και του ευρύτερου κοινού για τους στόχους και τις δράσεις του έργου «Πρόληψη για Μαθητές».

 

Το έργο «Πρόληψη για Μαθητές» χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο (στα πλαίσια του Μέτρου: «Καινοτόμες Δράσεις Με Τους Πολίτες» στον Άξονα «Δράσεις Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Φυσικό Περιβάλλον & Καινοτόμες Δράσεις») και θα υλοποιηθούν δράσεις στην Αττική με την ΠΕΔΑ και στους δήμους Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Αγιάς, Ζακύνθου, Κοζάνης και Χερσονήσου. Επίσης, οι κατά τόπους δράσεις γίνονται και σε συνεργασία με τους ΦΟΔΣΑ Λάρισας, Ζακύνθου και Βόρειας Πεδιάδας.

 

 

 
 Προγράμματα

© 2024 Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, Μάρνη 34, 10432, Αθήνα, info@ecorec.gr