Το έργο LIFE ReWeee διοργανώνει στις 5 & 6 Μαΐου 2018 Εργαστήριο «Μαθαίνω να επισκευάΖΩ!» στη Θεσσαλονίκη

 

26 Απριλίου 2018

 

Τι θα κάνεις τη χαλασμένη τοστιέρα σου; Τη χαλασμένη καφετιέρα σου; Θα την πετάξεις; Με τίποτα! Φέρε τη στο Εργαστήριο «Μαθαίνω να επισκευάΖΩ!» του 4ου Φεστιβάλ Ανακύκλωσης Θεσσαλονίκης!

 

Η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης και οι υπόλοιποι εταίροι του έργου LIFE ReWeee, στα πλαίσια του 4ου Φεστιβάλ Ανακύκλωσης Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί να επισκευάσουμε μαζί τις χαλασμένες ηλεκτρικές συσκευές μας!

Στο 4ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης Θεσσαλονίκης 5-6 Μαΐου 2018, ώρες 10:00-14:00, ειδικοί τεχνικοί θα είναι διαθέσιμοι να επιδιορθώσουν δωρεάν όλες τις επισκευάσιμες ηλεκτρικές-ηλεκτρονικές συσκευές. Προσκαλούμε τους επισκέπτες του Φεστιβάλ να φέρουν από το σπίτι τις χαλασμένες συσκευές τους, για επισκευή: Τοστιέρες, καφετιέρες, ηλεκτρικές σκούπες, ηλεκτρικά σίδερα και οποιαδήποτε άλλη χαλασμένη ηλεκτρική συσκευή είναι ευπρόσδεκτη! Και είναι πολύ πιθανό να επισκευαστεί και φυσικά δωρεάν! Οι τεχνικοί του Εργαστηρίου «Μαθαίνω να επισκευάΖΩ!» έχουν την τεχνογνωσία και θα κάνουν τα πάντα για να σας βοηθήσουν και να σας εκπαιδεύσουν στην επιδιόρθωση.

Προωθώντας την επιδιόρθωση το έργο LIFEREWEEEέχει σκοπό να συμβάλει στη μείωση του όγκου από ηλεκτρικά απόβλητα που παράγουμε. Σήμερα, πετάμε μεγάλες ποσότητες ηλεκτρικών συσκευών, ακόμα και εκείνες που θα μπορούσαν εύκολα να ξαναχρησιμοποιηθούν μετά από μια απλή επισκευή. Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι έχουν ξεχάσει ότι πολλές συσκευές μπορούν σχετικά εύκολα να επιδιορθωθούν και να παραταθεί η ζωή τους.Το Εργαστήριο «Μαθαίνω να επισκευάΖΩ!» θέλει να μας το θυμίσει αυτό!

Το Εργαστήριο «Μαθαίνω να επισκευάΖΩ!» ευελπιστεί επίσης να φέρει τους συμπολίτες της Θεσσαλονίκης σε επαφή μεταξύ τους με έναν νέο τρόπο. Και να ανακαλύψουν ότι τεχνογνωσία και πρακτικές ικανότητες αξίζει να αναζητηθούν ώστε να κάνουν ευκολότερη και πιο πράσινη τη ζωή μας. Οι επισκευές μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματα και πόρους και να συμβάλουν τόσο στην ελαχιστοποίηση των εκπομπών CO2, όσο και στην μείωση των αποβλήτων στην κατεύθυνση μιας Κυκλικής Οικονομίας. Τέλος, το Εργαστήριο «Μαθαίνω να επισκευάΖΩ!» θέλει να δείξει πόσο εύκολη και διασκεδαστική μπορεί να είναι η επιδιόρθωση των συσκευών!

 

 

Σας περιμένουμε μαζί με τις χαλασμένες ηλεκτρικές συσκευές σας στο

Repair Café-Εργαστήριο «Μαθαίνω να επισκευάΖΩ!» της Θεσσαλονίκης!

 

 

RepairCafé Foundation: Το RepairCafé ξεκίνησε στην Ολλανδία το 2009, από τη δημοσιογράφο MartinePostma. Το 2010 δημιούργησε το RepairCafé Foundation(Repaircafe.org), το οποίο προσφέρει υποστήριξη σε τοπικές ομάδες ανά τον κόσμο που επιθυμούν να ανοίξουν το δικό τους Repair Café!Προγράμματα

© 2024 Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, Μάρνη 34, 10432, Αθήνα, info@ecorec.gr