Η εκστρατεία για την πλαστική σακούλα πλησιάζει στο τέλος της με την Εκδήλωση στο Δήμο Δελφών

Δελτίο Τύπου

26 Απριλίου 2018

«Πλαστική Σακούλα στον Κορινθιακό; Όχι Ευχαριστώ»

 

Η εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών γύρω από τον Κορινθιακό Κόλπο για τη μείωση και τελική κατάργηση της πλαστικής σακούλας, που οργανώθηκε από το Σύνδεσμο Προστασίας & Ορθολογικής Ανάπτυξης Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) «Ο ΑΡΙΩΝ» σε συνεργασία με την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (Ο.Ε.Α.) πλησιάζει στο τέλος της.

 

Στοχεύοντας στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων, σκοπός της εκστρατείας είναι να ευαισθητοποιήσει μαθητές, εκπαιδευτικούς, αλλά και το ευρύτερο κοινό των Δήμων γύρω από τον Κορινθιακό, σχετικά με τη δραστική μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας.

 

Η εκστρατεία φτάνει στο τέλος της, με την εκδήλωση στο Δήμο Δελφών στις 25 Απριλίου 2018. Ταυτόχρονα με την εκδήλωση, ευαισθητοποιήθηκαν και ενημερώθηκαν περισσότεροι από 500 μαθητές και εκπαιδευτικοί των σχολείων της Ιτέας, οι οποίοι μέσα από συζήτηση εμπνεύστηκαν για να ανακαλύψουν περισσότερες εναλλακτικές επιλογές, μειώνοντας την πλαστική σακούλα. Στο Κυριακοπούλειο - Ηλιοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Ιτέας, πραγματοποιήθηκε Ανοικτή Εκδήλωση – Διαβούλευση για τη μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας στον Κορινθιακό Κόλπο. Στην Εκδήλωση απηυθύναν χαιρετισμό η κα. Πιλάλα-Τσακίρη Τριανταφυλλιά, Αντιδήμαρχος Δελφών, Δημοτικής Ενότητας Ιτέας και ο κ. Χαλβατζής Σταμάτης, Πρόεδρος Συνδέσμου Προστασίας & Ορθολογικής Ανάπτυξης Κορινθιακού Κόλπου (ΣΠΟΑΚ) «Ο ΑΡΙΩΝ».  Έπειτα, ο πρόεδρος της ΟΕΑ Δρ. Κυρκίτσος Φίλιππος παρουσίασε τη νομοθεσία και τις πολιτικές μείωσης της πλαστικής σακούλας, καθώς και το περίγραμμα του έργου LIFE DEBAG, o κ. Κωστακόπουλος Στάθης παρουσίασε τις επιπτώσεις της πλαστικής σακούλας καθώς και τις εναλλακτικές επιλογές που υπάρχουν. Ο κ. Πολυζώης Ιωάννης, εκ μέρους του ΚΡΙΣΣΑΙΟY Συλλόγου ελεύθερων και   αυτόνομων δυτών Ν. Φωκίδας, συνέβαλλε στην ενημέρωση με την προβολή ενημερωτικού βίντεο και συζήτηση για το βυθό του Κορινθιακού, τον εθελοντισμό και την προστασία του. Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με τους τοπικούς φορείς και τους δημότες του Κορινθιακού Κόλπου.

 

Για να δείτε ολόκληρο το Δελτίο Τύπου καθώς και φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση πατήστε εδώ.

 Προγράμματα

© 2024 Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, Μάρνη 34, 10432, Αθήνα, info@ecorec.gr