Πρεσβευτές της πρόληψης και της ανακύκλωσης στην Κρήτη τα σχολεία του Δήμου Χερσονήσου

21/05/2018, Δελτίο Τύπου

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Λιμένα Χερσονήσου η ημερίδα Πρόληψης δημιουργίας Αποβλήτων, στα σχολεία του Δήμου. Η Ημερίδα αποτέλεσε την τρίτη κατά σειρά από τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του έργου "Πρόληψη για Μαθητές", και ακολούθησε την εκδήλωση που έγινε στο Δήμο Αγιάς Λάρισας στις 27 Απριλίου.

Παρουσία του Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Παρλαμά Κώστα, του Προέδρου του Φο.Δ.Σ.Α. Βόρειας Πεδιάδας Α.Ε. ΟΤΑ κ. Φραγκιαδάκη Βαρδή και του Προέδρου της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης κ. Φίλιππου Κυρκίτσου, έγινε η παρουσίαση του έργου και η περιγραφή του Οδηγού «Πρόληψη για Μαθητές» από την κ. Τέντα Δήμητρα, υπεύθυνη του έργου. Το πρόγραμμα προβολής στα σχολεία, πραγματοποιείται με την χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου και υλοποιείται από την Οικολογική Εταιρεία σε συνεργασία με το Δήμο Χερσονήσου, το Φο.Δ.Σ.Α. Βόρειας Πεδιάδας και άλλους Δήμους και Φο.Δ.Σ.Α. της Ελλάδας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν τα σχολεία του Δήμου Χερσονήσου που έλαβαν μέρος στο πρωτάθλημα Ανακύκλωσης, ένα θεσμό (ιδέα του Δημάρχου Χερσονήσου κ. Γιάννη Μαστοράκη), που προάγει την ιδέα της ανακύκλωσης στα σχολεία. Η συμμετοχή ήταν μαζική, με πάνω από 350 μαθητές και γονείς. Στα πλαίσια της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκαν Εργαστήρια πρόληψης Αποβλήτων για Μαθητές, με θέματα σχετικά με την οικιακή κομποστοποίηση, την ανάκτηση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών και την κατασκευή πάνινων τσαντών από παλιές μπλούζες.

Με ενθουσιασμό τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά στις παρουσιάσεις και τα εργαστήρια, για την αποτροπή, ανάκτηση και ανακύκλωση υλικών, του έργου "Πρόληψη για Μαθητές". Οι μαθητές των σχολείων συμμετείχαν για πρώτη φορά στη Κρήτη, στα εργαστήρια της ΟΕΑ για την επιδιόρθωση ηλεκτρικών συσκευών και υπολογιστών και στην κατασκευή πάνινης τσάντας από παλιά μπλουζάκια που έφεραν όλοι οι μαθητές μαζί τους. Ακόμα έγινε ενημέρωση για την οικιακή κομποστοποίηση και τις δραστηριότητες του Φο.Δ.Σ.Α. Βόρειας Πεδιάδας Α.Ε. ΟΤΑ.

Τέλος ο Πρόεδρος του Φο.Δ.Σ.Α. Βόρειας Πεδιάδας Α.Ε. ΟΤΑ κ. Φραγκιαδάκης Βαρδής απένειμε τα βραβεία στους πρωταθλητές ανακύκλωσης, που τελικά όπως τόνισε και ο ίδιος είναι όλοι όσοι συμμετείχαν σε αυτό το πρωτάθλημα. Μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας ανήκει στους Διευθυντές κυρία Αποστολίδου και κύριο Δαφέρμο, που συνέβαλαν στην άρτια συμμετοχή των μαθητών και την διοργάνωσης της ημερίδας.

 Προγράμματα

© 2024 Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, Μάρνη 34, 10432, Αθήνα, info@ecorec.gr