Ακόμα ένα Repair Cafe στην Αθήνα

 
 
15/10/2018
Δελτίο Τύπου

Το έργο LIFE Re-Weee διοργάνωσε ακόμα ένα Repair Café στην Αθήνα

Η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης στα πλαίσια του έργου LifeReWeee, και με αφορμή την εκδήλωση Athens Against Climate Change, βρέθηκε το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018 στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο και επισκεύασε χαλασμένες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές!

Στο Repair Café που υλοποιήθηκε στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, στις 13 Οκτωβρίου 2018, όλα εστίασαν στην επιδιόρθωση ηλεκτρικών-ηλεκτρονικών συσκευών. Ξεκινώντας από τις 13:00 και έως τις 18:00, ειδικοί τεχνικοί ήταν διαθέσιμοι να επιδιορθώσουν δωρεάν όλες τις επισκευάσιμες ηλεκτρικές-ηλεκτρονικές συσκευές.Η προσέλευση ήταν μεγάλη και οι επισκευές πολλές! Οι επισκέπτες έφεραν από το σπίτι τις χαλασμένες τους συσκευές για επισκευή στο Repair Café: Τοστιέρες, καφετιέρες, ηλ. σκούπες, ηλ. σίδερα…οτιδήποτε χαλασμένο ήταν ευπρόσδεκτο.
 
Συνολικά ήρθαν 43 ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, από τις οποίες 21 επισκευάστηκαν! Οι 7 συσκευές οι οποίες μπορούσαν να επισκευαστούν αλλά χρειάζονταν κάποιο συγκεκριμένο ανταλλακτικό έφυγαν από το εργαστήριο με διάγνωση της βλάβης τους και με όσες επιπλέον πληροφορίες ήταν δυνατόν να δοθούν προς τους ιδιοκτήτες. Κάποιες από αυτές θα ξαναέρθουν με το κατάλληλο ανταλλακτικό και τον ιδιοκτήτη τους για επισκευή και καφέ αντίστοιχα! Υπήρξαν και 15 άτυχες συσκευές που δεν γινόταν να επισκευαστούν λόγω μεγάλης ή ανεπανόρθωτης βλάβης και οι οποίες βρήκαν τη θέση τους στον ειδικό κάδο ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών!
 
Το Repair Café προορίζεται επίσης να φέρει τον κόσμο σε επαφή μεταξύ με έναν νέο τρόπο. Και να ανακαλύψουν ότι τεχνογνωσία και πρακτικές ικανότητες μπορούν να βρεθούν πολύ κοντά στο σπίτι τους. Σκεφτείτε: "Εάν επιδιορώσουμε το ηλ. μας σίδερο, την ηλ. μας σκούπα, την καφετιέρα μας μαζί με το γείτονα, θα τον δούμε με διαφορετικό μάτι την επόμενη φορά στο δρόμο". Επισημαίνεται ότι οι επισκευές μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματα και πόρους και να συμβάλουν τόσο στην ελαχιστοποίηση των εκπομπών CO2 όσο και στην κυκλική οικονομία. Αλλά πάνω απ 'όλα, το Repair Café θέλει να δείξει πόσο εύκολη και διασκεδαστική μπορεί να είναι η επιδιόρθωση των συσκευών!
 
Repair Café Foundation:
Το Repair Café ξεκίνησε στην Ολλανδία το 2009, από τη δημοσιογράφο Martine Postma. Το 2010 δημιούργησε το Repair Café Foundation (Repaircafe.org), το οποίο προσφέρει υποστήριξη σε τοπικές ομάδες ανά τον κόσμο που επιθυμούν να ανοίξουν το δικό τους Repair Café!

 

 

 Προγράμματα

© 2024 Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, Μάρνη 34, 10432, Αθήνα, info@ecorec.gr