Τελική Ημερίδα του έργου LIFE DEBAG

H ΟΕΑ και η ομάδα του LIFE DEBAG, σας προσκαλεί στην τελική ημερίδα του έργου που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου 2018, ώρες 9:30 - 17:30, Αιόλου 93, Μέγαρο Μελά.

Τα τελευταία χρόνια το πολυπαραγοντικό πρόβλημα των πλαστικών απορριμμάτων στο θαλάσσιο χώρο έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, προβληματίζοντας κυβερνήσεις, πολίτες, ΜΚΟ και την επιστημονική κοινότητα ως προς τη επίλυσή του, διατηρώντας παράλληλα τις οικονομο-κοινωνικές ισορροπίες. Το LIFE DEBAG όπως πολλά άλλα έργα και πρωτοβουλίες, λειτούργησαν προς τη σταδιακή αλλαγή των συνηθειών μας σχετικά με τις πλαστικές σακούλες και όλα τα μίας χρήσης πλαστικά, ενώ το περιβαλλοντικό τέλος της πλαστικής σακούλας από 1/1/2018 στη χώρα μας, πυροδότησε συζητήσεις και ερωτηματικά.
Στόχος της ημερίδας είναι η παρουσίαση, αποτίμηση και αξιολόγηση της υλοποίησης του έργου LIFE DEBAG και παράλληλα η ανάδειξη του παγκόσμιου προβλήματος της πλαστικής ρύπανσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος, αλλά και των πολιτικών και καλών πρακτικών προς την κατεύθυνση της βιωσιμότητας.
Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν επιστήμονες που ερευνούν την πλαστική ρύπανση και τις επιπτώσεις της, παρουσιάζοντας τις κυριότερες προκλήσεις που εμφανίζονται στη χώρα μας αλλά και παγκοσμίως. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στα καλά παραδείγματα που έχουν εφαρμοστεί σε άλλες περιοχές, αλλά και το σημείο αιχμής του έργου LIFE DEBAG, τις πλαστικές σακούλες.

Η ημερίδα διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Πατρών, Εργαστήριο Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου LIFE DEBAG (LIFE14GIE/GR/001127). «Ολοκληρωμένη Εκστρατεία Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τη Μείωση της Πλαστικής Σακούλας στο Θαλάσσιο Περιβάλλον», με τη συμβολή του εταιρικού σχήματος του έργου.
Το έργο LIFE DEBAG υλοποιείται από το Πανεπιστήμιο Πατρών (συντονιστής), την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, τηνTERRANOVA ΕΠΕ, το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, και το Ινστιτούτο Αστικού Περιβάλλοντος και Ανθρώπινου Δυναμικού του Παντείου Πανεπιστημίου.

Δείτε το αναλυτικό Πρόγραμμα εδώ

 Προγράμματα

© 2024 Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, Μάρνη 34, 10432, Αθήνα, info@ecorec.gr