7 ΚΡΙΣΙΜΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΚΟΜΜΑΤΑ & ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Ποιες είναι οι θέσεις σας για την πορεία της Ελλάδας προς την Μηδενική Παραγωγή Αποβλήτων;

 

Η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (ΟΕΑ) θεωρεί  ότι η διαχείριση απορριμμάτων είναι ένα από τα κρισιμότερα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, άρα και της χώρας. Σε αυτό φαίνεται να συμφωνεί και συντριπτικά μεγάλο μέρος των πολιτών που θεωρεί τη διαχείριση των απορριμμάτων ως το πιο κρίσιμο έργο της εκάστοτε δημοτικής αρχής. Θεωρούμε ιδιαίτερης σημασίας στο δημόσιο διάλογο για τις Αυτοδιοικητικές και Βουλευτικές Εκλογές την αποτύπωση των θέσεων των νέων Περιφερειαρχών και Δημάρχων, αλλά και των κομμάτων, για κάποια  κρίσιμα ερωτήματα. Αυτά τα ερωτήματα σχετίζονται με την επίλυση των σημερινών προβλημάτων της διαχείρισης αποβλήτων, με την  δημιουργία πολλών νέων θέσεων απασχόλησης και τελικά με το πόσο γρήγορα θα πορευτούμε σαν χώρα προς την ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ. Για το λόγο αυτό καλούμε τους νέους αυτοδιοικητικούς και τα κόμματα να απαντήσουν στα 7 κρίσιμα ερωτήματα που ακολουθούν.

 

Οι απαντήσεις θα αναρτώνται -σε συνεχή ροή πριν τις εκλογές- στην  ιστοσελίδα της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης (www.ecorec.gr), καθώς και στην ιστοσελίδα του ECO-ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ (www.ecoparatiritirio.gr). (Το ECO-ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ δημιουργήθηκε από την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης και αφορά στην συστηματική παρακολούθηση και αξιολόγηση των δεδομένων Εναλλακτικής Διαχείρισης αποβλήτων στη χώρα μας, αλλά και στην παρακολούθηση των διεθνών Καλών Πρακτικών Διαχείρισης. Στην προγραμματιζόμενη ημερίδα του ECO-ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ στις 10 Οκτωβρίου του 2019 θα γίνει μία συνολική αποτίμηση των θέσεων και απόψεων των αυτοδιοικητικών και των κομμάτων στο ερωτηματολόγιο που ακολουθεί).

Οι υποψήφιοι μπορούν να καταχωρούν τα στοιχεία τους και να απαντούν ΕΔΩ.

Μπορείτε να δείτε τις ερωτήσεις σε αρχείο pdf ΕΔΩ.

Δείτε το σχόλιο του Προέδρου της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης κ. Φίλιππου Κυρκίτσου για την περιβαλλοντική διάσταση των εκλογών ΕΔΩ.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

                          

 

Φίλιππος Κυρκίτσος, Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (ΟΕΑ) τηλ. 210-8224481 & 693-6140795

 

 

 Προγράμματα

© 2024 Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, Μάρνη 34, 10432, Αθήνα, info@ecorec.gr