Οι Δήμοι Σκιάθου και Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης οι πρώτοι Ελληνικοί Δήμοι που θα ενταχθούν στο Δίκτυο Zero Waste Cities

31/08/2022

 

Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε τη συνεργασία της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης με τον Δήμο Σκιάθου και τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, το Mission Zero Waste Academy και το Zero Waste Europe για την ένταξη των δύο δήμων στο πρόγραμμα Zero Waste Cities με στόχο να γίνουν οι πρώτοι πιστοποιημένοι Δήμοι Μηδενικών Αποβλήτων στην Ελλάδα!

Οι Δήμοι Σκιάθου και Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αναλαμβάνουν μια σημαντική πρωτοβουλία στη διαχείριση των δημοτικών αποβλήτων τους, αναπτύσσοντας μια μακροπρόθεσμη στρατηγική με έμφαση στην πρόληψη  και τη μείωση των αποβλήτων που καταλήγουν σε τελική διάθεση καθώς και στην αύξηση της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης.

Είναι οι πρώτοι Ελληνικοί Δήμοι που θα ενταχθούν στο δίκτυο Zero Waste Cities, ένα δίκτυο 460 πόλεων και δήμων σε ολόκληρη την Ευρώπη, οι οποίοι διαμορφώνουν μακροπρόθεσμες πολιτικές για τη διαρκή μείωση των δημοτικών τους αποβλήτων, σύμφωνα με τις αρχές τις Κυκλικής Οικονομίας.

Οι δύο δήμοι, έχουν επιδείξει τα τελευταία χρόνια αξιοσημείωτη προσπάθεια και έχουν αποδείξει την προσήλωσή τους στη διαρκή βελτίωση των επιδόσεων τους σχετικά με την ορθή διαχείριση των αποβλήτων και την ανακύκλωση. 

Τώρα θέτουν φιλόδοξους στόχους διαχείρισης οι οποίοι περιλαμβάνουν:

- Την εκτροπή του 90% των Δημοτικών Στερεών Αποβλήτων (ΔΣΑ) που παράγονται εντός των ορίων τους από την τελική διάθεση.

- Τη θέσπιση συγκεκριμένων ποσοτικών στόχων για το παραγόμενο, εντός των δημοτικών τους ορίων, κατά κεφαλήν υπόλειμμα (σε κιλά), σύμφωνα με τα κριτήρια και τις οδηγίες του προγράμματος πιστοποίησης Zero Waste Cities.

Η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, θα σταθεί αρωγός σε κάθε βήμα της υλοποίησης της στρατηγικής μηδενικών αποβλήτων των δύο δήμων. Ευχαριστούμε τους Δήμους Σκιάθου και Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και προσωπικά τους Δημάρχους κ. Τζούμα και κ. Κωνσταντέλο και τους καλωσορίζουμε στο Zero Waste Cities.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (2108224482, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).

 Προγράμματα

© 2023 Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, Μάρνη 34, 10432, Αθήνα, info@ecorec.gr