Ξεκίνησε η ανακύκλωση στο δήμο Καλαβρύτων

Ξεκίνησε η ανακύκλωση στο Δήμο Καλαβρύτων.
Στο ξεκίνημα της ανακύκλωσης συμμετέχουν  τα Καλάβρυτα, η Κλειτορία, η Δάφνη, τα Τριπόταμα, το Σκεπαστό, η Λυκούρια, το Μάνεσι, η Κέρτεζη, η Πάος, το Χιονοδρομικό, τα Σπήλαια Λιμνών – Καστριών, οι Λουσοί, οι Βλασίες και το Λειβάρτζι.
200 μπλε κάδοι ανακύκλωσης τοποθετούνται, σε επιλεγμένα σημεία, στις παραπάνω κοινότητες, για να ρίχνουν σ’ αυτούς, οι πολίτες, μόνο τα ανακυκλώσιμα υλικά γυαλί, χαρτί, πλαστικό και αλουμίνιο και τις συσκευασίες τους.
Τα ανακυκλώσιμα υλικά θα μεταφέρονται στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στην Πάτρα.
 

Πηγή: www.depapoz.gr

Η Ιταλία οδηγείται στο δικαστήριο για παραβιάσεις της οδηγίας για τις χωματερές

Η Ιταλία παραπέμπεται στο δικαστήριο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την κατηγορία μεταφοράς αποβλήτων στο ΧΥΤΑ Malagrotta στη Ρώμη και σε άλλους ΧΥΤΑ χωρίς επαρκή επεξεργασία. Σύμφωνα με την Επιτροπή οι Χώροι Υγειονομικής Ταφής που βρίσκονται στην περιοχή της Λάτσιο γεμίζονται με απορρίμματα που δεν έχουν υποστεί την επεξεργασία που απαιτείται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία εξαιτίας της περιορισμένης ερμηνείας από τις Ιταλικές αρχές σχετικά με το τι θεωρείται επαρκής επεξεργασία.
Σύμφωνα με την εισήγηση του Επιτρόπου Περιβάλλοντος Janez Potočnik η, η Επιτροπή καλεί την Ιταλία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και λέει ότι οι χωματερές που λειτουργούν κατά παράβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελούν σοβαρή απειλή για την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον.

Διαβάστε περισσότερα...

Φόρο στις πλαστικές σακούλες επιβάλλει η ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει το προσεχές διάστημα μια σειρά μέτρων για τον περιορισμό της χρήσης ή και την κατάργηση των πλαστικών σακουλών, ενώ ήδη έχει διατυπώσει προτάσεις για την επιβολή «φόρου» στις πλαστικές σακούλες με στόχο την ενίσχυση της ανακύκλωσης.
Ειδικότερα, ο Janez Potocnik, ο αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ για το Περιβάλλον, δημοσίευσε την Πέμπτη Πράσινη Βίβλο σχετικά με τις πολιτικές που πρέπει να υιοθετηθούν για τη μείωση των πλαστικών αποβλήτων και δεσμεύτηκε για την ενίσχυση της υφιστάμενης νομοθεσίας.

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Ευρωπαϊκός Δρόμος για τα Μηδενικά Απόβλητα.

Ο Ευρωπαϊκός Δρόμος για τα Μηδενικά Απόβλητα (European Pathway to Zero Waste - EPOW), είναι μια συνεργασία μεταξύ των Waste and Resources Action Programme (WRAP), LIFE+, Pathway to zero Waste και της South East England Development Agency (SEEDA), η οποία στοχεύει στην ανάδειξη μιας διαφορετικής προσέγγισης της μηδενικής τελικής ταφής των απορριμμάτων στην νοτιοανατολική Αγγλία. Το EPOW είναι ένα επιδοτούμενο πρόγραμμα Life+, το οποίο διερευνά χρήσιμους τρόπους για να πετύχουμε το στόχο μηδενικά απορρίμματα προς ταφή. Ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου του 2013 και θα μοιραστεί τα αποτελέσματα του με τις σχετικές Ευρωπαϊκές περιφέρειες. Τα μηδενικά απορρίμματα είναι μια προσέγγιση που υποστηρίζει τη βιώσιμη χρήση των πρώτων υλών και ωφελεί την οικονομία και το περιβάλλον.

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Άρχοντας της Ανακύκλωσης

«Ο Άρχοντας της Ανακύκλωσης» ονομάζεται το βίντεο που κέρδισε στο διαγωνισμό Trailer Trashed Film Festival στο Βανκούβερ του Καναδά του Recycling Council of British Columbia (RSBC), που διεξήχθη το 2011. Το Recycling Council of British Columbia είναι μία πολυάσχολη ΜΚΟ που προωθεί τις αρχές των μηδενικών αποβλήτων μέσω της πληροφόρησης, της έρευνας και της ανταλλαγής ιδεών. Το βίντεο είναι του Καναδού δημιουργού Kial Natale και είναι μία παρωδία - τρέιλερ της τριλογίας ταινιών «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών». Στόχος αυτού του διαγωνισμού ήταν οι άνδρες ηλικίας 18-34, που υστερούν συγκριτικά με άλλες πληθυσμιακές ομάδες στην ανακύκλωση.
Η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης ήρθε σε επικοινωνία με τον ταλαντούχο δημιουργό Kial Natale και μετέφρασε τους υποτίτλους στα ελληνικά προκειμένου να προωθηθεί η ανακύκλωση και στην Ελλάδα με αυτόν το χιουμοριστικό τρόπο. Απολαύστε το τρέιλερ!Προγράμματα

© 2024 Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, Μάρνη 34, 10432, Αθήνα, info@ecorec.gr