Επανεκκινώντας την ανάπτυξη

17 συν 1 επίκαιρα συμπεράσματα σχετικά με την υλοποίηση ώριμων ενεργειακών επενδύσεων και έργων υποδομής στο Επενδυτικό Φόρουμ
Με καταγεγραμμένη συμμετοχή ρίπου 800 ανώτατων στελεχών τραπεζικών και χρηματοδοτικών ομίλων, επιχειρηματικών ομίλων από τον χώρο της ενέργειας, των κατασκευών, της διαχείρισης απορριμμάτων και της ανακύκλωσης, όπως επίσης και εκπροσώπων κρατικών φορέων, υπουργείων και των ευρωπαϊκών αρχών, το επενδυτικό φόρουμ με θέμα: «ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΩΡΙΜΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΣΕ ΝΕΟ ΤΟΠΙΟ» συνέβαλε στην εξαγωγή συγκεκριμένων συμπερασμάτων για νευραλγικά θέματα που απασχολούν την πραγματική οικονομία και τον επενδυτή. 
Το επενδυτικό διήμερο, διοργανώθηκε στην Αθήνα (2 - 3 Απριλίου, ξενοδοχείο Divani Caravel), στα πλαίσια της Πρωτοβουλίας «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» με τη συμμετοχή και υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, του INVEST IN GREECE, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, του Αραβοελληνικού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Ανάπτυξης και πολλών ακόμα επιχειρηματικών φορέων. 

Διαβάστε περισσότερα...

Ανοιχτή Επιστολή του ΣΕΚ προς τον Υπουργό ΠΕΚΑ

Ο ΣΕΚ με επιστολή προς τον Υπουργό ΠΕΚΑ από το Φεβρουάριο του 2013, με δημοσιεύματα σε περιοδικά και με Δελτία Τύπου αποκάλυψε τα νέα αδιέξοδα που δημιουργούνται με την επιλογή της ηλιακής ξήρανσης – εύηχο μόνο – της ιλύος των βιολογικών καθαρισμών. Τα προβλήματα με την Ηλιακή Ξήρανση είναι σημαντικά: 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

«ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ: ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ»

Την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013, στην Αθήνα, παρουσιάστηκε το ντοκιμαντέρ «ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ: ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ». Δημιουργός του ντοκιμαντέρ και συντονιστής στη συζήτηση που ακολούθησε μετά την προβολή ήταν ο Άρης Χατζηστεφάνου. Το ντοκιμαντέρ ήταν μία παραγωγή χρηματοδοτούμενη από την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Παρευρέθησαν εκπρόσωποι της εταιρείας παραγωγής εκπρόσωποι διαφόρων φορέων, ΟΤΑ καθώς και επιστήμονες. Το ντοκιμαντέρ μπορείτε να το δείτε εδώ. Ανάμεσά τους ο Φίλιππος Κυρκίτσος, πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης. Παρατίθεται η τοποθέτηση του κυρίου Κυρκίτσου.
«Νομίζω ότι το ντοκιμαντέρ αυτό πραγματικά μπορεί να συμβάλει στο να ξεδιαλυθούν διάφορα πράγματα στα οποία υπάρχει παρανόηση και νομίζω ότι θα πρέπει να συνεχιστεί ο δημόσιος διάλογος για να καταλήξουμε σε αυτά που πρέπει να καταλήξουμε. Στα αυτονόητα, όπως λέμε εμείς. 
Tο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων έχει μια πολύ μεγάλη ιστορία στην Αττική. Υπάρχει πάνω από 30 χρόνια. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε μακροπρόθεσμες λύσεις, που να είναι αποδεκτές από την κοινωνία και περιβαλλοντικά και οικονομικά. Δυστυχώς, κυριαρχούν συγκεκριμένα συμφέροντα τα οποία επιδιώκουν τις ακριβότερες κάθε φορά λύσεις και όχι αυτές τις οποίες ακόμη και η Ευρωπαϊκή Ένωση προβάλει σαν βέλτιστες λύσεις. Δηλαδή από την πρόληψη, στην επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση, κομποστοποίηση και μετά μπορούμε να δούμε εάν χρειαζόμαστε εργοστάσια επεξεργασίας και τι είδους θα είναι αυτά τα εργοστάσια.

Διαβάστε περισσότερα...

Νέα του Athens Biowaste

 

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2013, στο πλαίσιο του Έργου LIFE+ AthensBiowaste, πραγματοποιήθηκε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο συνάντηση των φορέων υλοποίησης του προγράμματος με τις πρυτανικές αρχές. Στη συνάντηση συμμετείχε και εκπρόσωπος της ΟΕΑ, η οποία είναι μέλος της επιτροπής καθοδήγησης του προγράμματος. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για το Έργο και τους στόχους του, αλλά και η εκκίνηση της εφαρμογής του στο χώρο του Πανεπιστημίου με την τοποθέτηση κάδων για τη συλλογή των βιοαποβλήτων από το χώρο της φοιτητικής λέσχης. Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο συμμετέχει με αυτόν τον τρόπο στο πρόγραμμα και γίνεται το πρώτο σημείο από το οποίο ξεκινά η διαλογή στην πηγή των οργανικών απορριμμάτων στην Ελλάδα.

Η συλλογή των βιοαποβλήτων θα πραγματοποιείται σε μικρούς κάδους, εξοπλισμένους με βιοδιασπώμενες σακούλες από άμυλο, οι οποίες στη συνέχεια τοποθετούνται σε μεγάλους καφέ τροχήλατους κάδους. Οι κάδοι θα αδειάζονται από απορριμματοφόρο του δήμου, το οποίο φέρει την ειδική σήμανση του Έργου. Για την ομαλή λειτουργία του προγράμματος πραγματοποιήθηκε ενημέρωση του προσωπικού της κουζίνας της φοιτητικής λέσχης από το προσωπικό του δήμου και του ΕΜΠ, που συμμετέχει επίσης στο Έργο.

Διαβάστε περισσότερα...Προγράμματα

© 2024 Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, Μάρνη 34, 10432, Αθήνα, info@ecorec.gr