ATHENS BIOWASTE update

Το ATHENS BIOWASTE έχει μπει σε φάση υλοποίησης. Να σημειωθεί πως είναι το πρώτο έργο που αφορά διαλογή στην πηγή και κομποστοποίηση των βιοαποβλήτων (υπολείμματα τροφών από κουζίνες και απόβλητα κήπων) σε μονάδα στη χώρα μας. Στο έργο συμμετέχουν οι Δήμοι Αθηναίων και Κηφισιάς.

Στο Δήμο Κηφισιάς η διαλογή στην πηγή των βιοαποβλήτων ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2012 με τη διανομή μικρών κάδων κουζίνας, μεγαλύτερων κάδων μονοκατοικίας/πολυκατοικίας, βιοδιασπώμενων σακουλών και ενημερωτικού υλικού. Οι περιοχές που συμμετέχουν με μέρος της έκτασής τους στο πρόγραμμα είναι οι εξής: Εκάλη, Καστρί, Νέα & Κάτω Κηφισιά.

Register to read more...

Ανακύκλωση ρούχων

της Ξένιας Ασημακάκη

Μετά την ανακύκλωση συσκευασιών, συσκευών και μπαταριών και τόσων άλλων ρευμάτων υλικών και αντικειμένων, σειρά έχει η ανακύκλωση ρούχων. Είναι κάτι που στο εξωτερικό γίνεται εδώ και πολλά χρόνια συστηματικά και μόλις την τελευταία δεκαετία αρχίζει δειλά να εμφανίζεται στην Ελλάδα. Τα ρούχα, λοιπόν, μπορούμε είτε να τα επαναχρησιμοποιήσουμε είτε αν δε βρίσκονται σε καλή κατάσταση, να τα ανακυκλώσουμε, έτσι συμβάλουμε:

 • Στη μείωση του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν σε Χώρους Υγειονομικής Ταφής.
 • Στην επαναχρησιμοποίηση τους από απόρους ή άτομα που τα έχουν ανάγκη.
 • Στην εξοικονόμηση ενέργειας και πρώτων υλών (ύφασμα, βαμβάκι, κ.λπ.) μέσω της ανακύκλωσης τους.Read More

 

Register to read more...

Ξεκινά η ανακύκλωση στο Δήμο Ιωαννιτών

Έτος ανακύκλωσης θα είναι το 2013 για το Δήμο Ιωαννιτών. ο Δήμος ξεκινά τα πρώτα βήματα με την ανάπτυξη του πιλοτικού προγράμματος, το οποίο γίνεται σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, για να ακολουθήσει τους επόμενους μήνες το πλήρες πρόγραμμα που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Ήδη στο εργοτάξιο έφτασαν οι πρώτοι τριακόσιοι κάδοι για ανακυκλώσιμα υλικά οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε καίρια σημεία της πόλης. Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα φτάσει ένα απορριμματοφόρο και παράλληλα σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίηση Ανακύκλωση θα ξεκινήσει πρόγραμμα ενημέρωσης της κοινής γνώμης.

Βάση της συμφωνίας που έχει κάνει ο Δήμος Ιωαννιτών, η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης αναλαμβάνει και το κόστος διαλογής στο ΚΔΑΥ.

Read More

Register to read more...

Πρόλογος για Ανοικτή επιστολή ΠΟΕ-ΟΤΑ και απάντηση Περιφέρειας

Παρακάτω αναδημοσιεύουμε την ανοικτή επιστολή της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική και την επικείμενη προκήρυξη των 4 εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων, καθώς και την άμεση απάντηση του ΕΣΔΝΑ.

Η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (ΟΕΑ) έχει εκφράσει ολοκληρωμένη, τεκμηριωμένη και κοστολογημένη πρόταση για την βέλτιστη δυνατή διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική καταθέτοντας από τον Φεβρουάριο του 2012 την Πράσινη Πρόταση, που μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ.

Read More

Register to read more...

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων στην Αττική.

Αθήνα, 17 Δεκεμβρίου 2012

Αριθμ. Πρωτ.: 1598

 

 

 

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων στην Αττική.

 

 

Επιβεβαιώνεται δυστυχώς, για μια ακόμη φορά η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με όσα έχει μέχρι σήμερα επισημάνει και καταγγείλει σε ότι αφορά στη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής:

1. Κυριολεκτικά «εν μια νυκτί» και με διαδικασίες-εξπρές η Εκτελεστική Επιτροπή του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. ενέκρινε τα τεύχη δημοπράτησης των τεσσάρων (4) εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων, χωρίς να θέσει το θέμα (παρά μόνο για «ενημέρωση») στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. Read More

Register to read more...

More Articles...

 1. Απάντηση του Προέδρου του ΕΔΣΝΑ & Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού, στην ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ
 2. Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας / Αττικής 2021
 3. Αναμόρφωση του Περιφερειακού Σχεδιασμού διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής
 4. Το Ηνωμένο Βασίλειο θέλει ξεχωριστή συλλογή των υπολειμμάτων τροφίμων
 5. Οικιακή κομποστοποίηση στο Δήμο Περιστερίου
 6. RE:THINK PROJECT - ΞΑΝΑΣΚΕΨΟΥ
 7. RYAVERKET ένα καλό παράδειγμα εργοστασίου επεξεργασίας υγρών αποβλήτων στη Σουηδία
 8. Η Βιο-οικονομία γίνεται πραγματικότητα: Matrica, το νέο βιο-διυλιστήριο της Novamont
 9. Μονάδα κομποστοποίησης προτείνει για το Βόλο η Περιφέρεια
 10. Πιλοτικό πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης στο δήμο Κοζάνης