Απάντηση του Προέδρου του ΕΔΣΝΑ & Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού, στην ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Όπως είναι γνωστό, κάλεσα από τη πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου, όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς σε διάλογο για τη διαχείριση των αποβλήτων της Αττικής.

 Δήλωσα πως είμαι υπέρ της διαφάνειας και του διαλόγου. Και το έκανα αμέσως πράξη με δημοσιοποίηση όλων των στοιχείων, όλων των μελετών, όλων των προτάσεων.

 Ακόμα και οι συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής αναμεταδίδονται για πρώτη φορά, ζωντανά, την ώρα που πραγματοποιούνται, από το διαδίκτυο.

Read More

Διαβάστε περισσότερα...

Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας / Αττικής 2021

Στις 25 Σεπτεμβρίου 2012, πέντε περιβαλλοντικές ΜΚΟ, το Δίκτυο Μεσόγειος SOS, η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης και το WWF Ελλάς αποστείλαν από κοινού στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής επιστολή για το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας – Αττικής (ΡΣΑ2021), το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση πριν από ένα και πλέον έτος. Κατεβάστε την επιστολή σε pdf εδώ.

Προς

1. κ. Σταύρο Καλαφάτη,

Αναπλ. Υπουργό ΠΕΚΑ

2. κα Βιβή Μπάτσου,

Πρόεδρο

Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας

25 Σεπτεμβρίου 2012

Θέμα: Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας / Αττικής 2021

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Αξιότιμη κα Πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή εκφράζουμε το ενδιαφέρον και την αγωνία των περιβαλλοντικών οργανώσεων Δίκτυο Μεσόγειος SOS, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης και WWF Ελλάς, για την πορεία ολοκλήρωσης και έγκρισης του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας – Αττικής (ΡΣΑ2021), το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση πριν από ένα και πλέον έτος.

Read More

Διαβάστε περισσότερα...

Αναμόρφωση του Περιφερειακού Σχεδιασμού διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής

Η ανάγκη για βιώσιμες επενδύσεις σύμφωνα με τις νέες κατευθύνσεις της ΕΕ τονίστηκε στο συνέδριο του ΤΕΕ.

Η ανάγκη αναμόρφωσης του Περιφερειακού Σχεδιασμού διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής τέθηκε στο επίκεντρο των εργασιών της δεύτερης ημέρας του Συνεδρίου με θέμα «Περιβάλλον και Ανάπτυξη», που διοργάνωσε το ΤΕΕ. Το θέμα ανέδειξε η Χριστίνα Θεοχάρη δρ Περιβαλλοντολόγος, συντονίστρια θεμάτων κλιματικής αλλαγής του ΤΕΕ, τονίζοντας την ανάγκη να γίνει αναπροσαρμογή στόχων και προγραμμάτων, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της νέας κοινοτικής οδηγίας, που δίνει προτεραιότητα τόσο την ανακύκλωση όσο και στη μείωση του όγκου των απορριμμάτων. «Η Σουηδία εισάγει σκουπίδια από τη Νορβηγία για να εξασφαλίσει τη λειτουργία των μονάδων διαχείρισης απορριμμάτων, που έχει δημιουργήσει» ειπώθηκε χαρακτηριστικά από εισηγητές του Συνεδρίου.

Διαβάστε περισσότερα...

Το Ηνωμένο Βασίλειο θέλει ξεχωριστή συλλογή των υπολειμμάτων τροφίμων

Έρευνα που διεξήχθη από Τμήμα Περιβάλλοντος, Τροφών και Επαρχιακών Υποθέσεων (UK's Defra), στις οποίες ηγήθηκε η Brook Lyndhurst, το Resource Recovery Forum και το Waste Watch, έδειξε ότι το 78% του κοινού υποστηρίζει την ιδέα της ξεχωριστής συλλογής υπολειμμάτων τροφίμων. Δημοσκόπηση σε 4.000 νοικοκυριά σε όλη τη χώρα έδειξε, επίσης, ότι τα δύο τρίτα των ερωτώμενων είπαν ότι χρησιμοποιούν τέτοιες υπηρεσίες και το 92% θεωρεί ότι είναι εύκολες στη χρήση.

Ο στόχος της έρευνας ήταν να διαλευκάνει:

  • Πως ανταποκρίνονται τα νοικοκυριά στην παροχή υπηρεσιών συλλογής υπολειμμάτων τροφίμων
  • Πως μεταβάλλεται η ανταπόκρισή τους στις διάφορες δημογραφικές ομάδες και κτηριακές ιδιαιτερότητες

Διαβάστε περισσότερα...

Οικιακή κομποστοποίηση στο Δήμο Περιστερίου

Ο Δήμος Περιστερίου στην προσπάθειά του να αναπτύξει ακόμη περισσότερο τις μεθόδους ανακύκλωσης, διεκδίκησε και πέτυχε την ένταξή του στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» του Πράσινου Ταμείου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, το οποίο αφορά στην εφαρμογή της οικιακής κομποστοποίησης (οργανικών και φυτικών απορριμμάτων).

Read More

Διαβάστε περισσότερα...Προγράμματα

© 2024 Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, Μάρνη 34, 10432, Αθήνα, info@ecorec.gr