Πρόγραμμα εκδήλωσης «Μηδενίζοντας τα απόβλητα με εργαλείο την κοινωνική οικονομία της πρόληψης, επαναχρησιμοποίησης, ανακύκλωσης & κομποστοποίησης»

 

LOW COST ZERO WASTE MUNICIPALITY (1G-MED08-533)

ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ

 

«Μηδενίζοντας τα απόβλητα με εργαλείο την κοινωνική οικονομία της πρόληψης, επαναχρησιμοποίησης, ανακύκλωσης & κομποστοποίησης»

 

Πέμπτη-Παρασκευή 21 & 22 Ιουνίου 2012

 

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης, Αίθουσα Γιάννη Ρίτσου, Σύρος

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Παρακολουθήστε τις παρουσιάσεις των ομιλιτών στο youtube κάνοντας κλικ στον τίτλο της ομιλίας τους

Read More

Διαβάστε περισσότερα...

Η σήμανση μετράει! Τι περιέχει το κομπόστ και το φαγητό σου;

Από την 1η Ιανουαρίου 2012, η σήμανση των βιολογικών λιπασμάτων, γνωστών και ως «Υλικά Βιολογικών Εισροών»1  (ΥΒΕ), είναι υποχρεωτική στην Πολιτεία της Καλιφόρνια. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει σαφής διαχωρισμός των λιπασμάτων που περιέχουν χημικά και η Παρασκευή, καθώς και ο έλεγχός τους θα διεξάγεται από φορείς που ασχολούνται με πιστοποίηση βιολογικών προϊόντων. Ο νόμος αυτός δημιουργήθηκε από το Τμήμα Τροφίμων & Γεωργίας της Καλιφόρνια (CDFA)2.
Ο νόμος αυτός δίνει το δικαίωμα στο CDFA να:

  • Απαιτεί καταγραφή των ΥΒΕ, συμπεριλαμβανομένου και του κομπόστ
  • Απαιτεί επιθεώρηση των μονάδων λιπασματοποίησης, καθώς και των αρχείων τους
  • Επιβάλει πρόστιμα σε περίπτωση μη συμμόρφωσης

Η σήμανση θα είναι πολύ χρήσιμη για τους καταναλωτές, επειδή θα παρέχει πληροφορίες για το περιεχόμενο, οδηγίες χρήσης, καθώς επίσης και πληροφορίες για χρήση σε βιολογικές καλλιέργειες ή άλλες πιστοποιημένα βιολογικές δραστηριότητες, όπως υποστήριξε ο καθηγητής εδαφολογίας Stephen Andrews του πανεπιστημίου UC Berkeley της Καλιφόρνια.

Read More

Διαβάστε περισσότερα...

Πιλοτικό πρόγραμμα οικιακή κομποστοποίησης στο Δήμο Παλλήνης

Στις 8 Απριλίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση ενημέρωσης και διανομής 280 κάδων οικιακής κομποστοποίησης από το Δήμο Παλλήνης σε δημότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής.

Οι πολίτες μετά από χαιρετισμό του Δημάρχου κ. Ζούτσου, ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του κάδου οικιακής κομποστοποίησης από τον υπεύθυνο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Δρούγκα και από τον κ. Βασιλόπουλο, κάτοικο Γέρακα. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται πιλοτικά και τηρείται σειρά προτεραιότητας στη διανομή των κάδων. Προϋπόθεση είναι το νοικοκυριό να διαθέτει κήπο τουλάχιστον 10 m2 οι δημότες να συνεργάζονται με τους υπαλλήλους του Δήμου που θα τους επισκέπτονται, θα εποπτεύουν και θα ενημερώνονται για την ορθή χρήση του.

Πηγή: www.palini.gr

Πιλοτικό πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης στο Δήμο Ιεράπετρας

Στην πιλοτική εφαρμογή  προγράμματος οικιακής κομποστοποίησης, προχωρά ο δήμος Ιεράπετρας στο πλαίσιο της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος. Σε πρώτο στάδιο έχει γίνει προμήθεια 300 ειδικών κάδων οικιακής κομποστοποίησης, οι οποίοι θα διατεθούν σε δημότες δωρεάν, με στόχο τη μείωση του όγκου των οικιακών αποβλήτων και την παραγωγή λιπάσματος.

Read More

Διαβάστε περισσότερα...

Ημερίδα για εκπαιδευτικούς στα Τρίκαλα

Στις 10 Μαρτίου, η ΔΕΚΑ Τρικάλων, με τη συνεργασία των Γραφείων Σχολικών Δραστηριοτήτων της Α/Βάθμιας και Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων και στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού προγράμματος «WASMAN», υλοποίησε ημερίδα με τίτλο τη «Μείωση Οικιακών Οργανικών Αποβλήτων - Κομποστοποίηση».

Μετά την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος οικιακής κομποστοποίησης με την διανομή ειδικών κάδων σε ενδιαφερόμενους πολίτες, η ΔΕΚΑ Τρικάλων,  θέλησε να ενημερώσει και τους εκπαιδευτικούς. Βασικός στόχος ήταν να ενημερωθούν πληρέστερα για το θέμα, οι εκπαιδευτικοί που ασχολούνται με προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, αλλά και γενικότερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι πολίτες, για τα οφέλη της αξιοποίησης οργανικών υλικών, μέσω της κομποστοποίησης και της μετατροπής τους σε φυσικό λίπασμα, αλλά και γενικότερα για τα οφέλη που προκύπτουν για το περιβάλλον από τη μείωση αυτών των απορριμμάτων.

Read More

Διαβάστε περισσότερα...Προγράμματα

© 2024 Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, Μάρνη 34, 10432, Αθήνα, info@ecorec.gr