ΥΠΕΚΑ: 30 εκατ. ευρώ για έργα επαναχρησιμοποίησης λυμάτων

Πρόσκληση ύψους 30 εκατ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑΑ) για έργα περαιτέρω επεξεργασίας και επαναχρησιμοποίησης επεξεργασμένων εκροών από βιολογικούς καθαρισμούς υπέγραψε η Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη.

Στα υπό χρηματοδότηση έργα περιλαμβάνεται το έργο επαναχρησιμοποίησης μέρους των λυμάτων της Ψυττάλειας και διάθεσης του ανακτημένου νερού σε χρήσεις που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων άρδευση περιαστικού και αστικού πρασίνου στη Σαλαμίνα, σε περιοχές της Δυτικής Αττικής και στο παραλιακό μέτωπο, καθώς και σε βιομηχανικές και δημοτικές χρήσεις.

Read More

Διαβάστε περισσότερα...

Η μείωση των απορριμμάτων εξοικονομεί σημαντικούς πόρους

Όλο και περισσότεροι Δήμοι, βιομηχανίες και φορείς εργάζονται για έναν κόσμο χωρίς απόβλητα, όπου οι πρώτες ύλες χρησιμοποιούνται με ένα βιώσιμο τρόπο. Ελπιδοφόρο είναι το γεγονός ότι μια τέτοια στρατηγική είναι επωφελής και σε οικονομικό επίπεδο. Στην ετήσια συνδιάσκεψη της βρετανικής WRAP “Εργαζόμενοι μαζί για έναν κόσμο χωρίς απόβλητα”, ενός φορέα που εργάζεται μαζί με τους Δήμους και τη βιομηχανία για την προώθηση των στόχων αυτών, παρουσιάστηκαν πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία:

Read More

Διαβάστε περισσότερα...

Επιτυχημένη δράση για “μηδενικά απόβλητα” στη Ρώμη

Πάνω από 3000 πολίτες συμμετείχαν σε εκδήλωση στην Piazza Apostoli στη Ρώμη για να υποστηρίξουν μια εναλλακτική λύση “μηδενικών αποβλήτων” απέναντι στο σχέδιο “Polverini” που επιδιώκει αντί για ανακύκλωση, επαναχρησιμοποίηση και κομποστοποίηση κυρίως ταφή των περισσότερων απορριμμάτων.

Read More

Διαβάστε περισσότερα...

Το Λονδίνο ανακοινώνει 20ετή στρατηγική για τα απορρίμματά του

Ο Δήμαρχος του Λονδίνου Boris Johnson ανακοίνωσε στις 18 Νοεμβρίου την στρατηγική του Δήμου για τα απόβλητα για την περίοδο 2012-2031. Η στρατηγική αυτή (“London's Wasted Resources” καλύπτει ένα σύνολο θεμάτων και πρωτοβουλιών με στόχο την μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου που προέρχονται από τα απόβλητα του Λονδίνου καθώς και την απόκτηση νέων υποδομών διαχείρισης των αποβλήτων του Δήμου.

Η στρατηγική του Λονδίνου, όπως παρουσιάστηκε από τον Δήμαρχο, στοχεύει στην αύξηση της ανακύκλωσης στο ύψος του 60% των απορριμμάτων μέχρι το 2031.

Οι βασικοί στόχοι της στρατηγικής όπως ανακοινώθηκε είναι:

Read More

Διαβάστε περισσότερα...

Συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών πόρτα-πόρτα στην παλιά πόλη Χανίων

Τα Χανιά έχουν μια παράδοση στην ανακύκλωση. Είναι από τις πόλεις που είχαν ξεκινήσει πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού με την τοποθέτηση κίτρινων κάδων σε αρκετά σημεία της πόλης, όταν η ανακύκλωση ήταν ακόμα σε εμβρυακή μορφή. Βέβαια, υπήρξε και ο Κουρουπητός, η ανεξέλεγκτη χωματερή που εξαιτίας της λειτουργίας της η Ελλάδα υποχρεώθηκε να πληρώσει πρόστιμο 4,5 εκατομμυρίων ευρώ για παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας διαχείρισης των απορριμμάτων και προστασίας του περιβάλλοντος.

Στα Χανιά λειτουργεί σήμερα αρκετά καλά το πρόγραμμα ανακύκλωσης των συσκευασιών με τον «μπλε κάδο», ενώ έχει ξεκινήσει σε ορισμένα σημεία και η χωριστή συλλογή γυαλιού σε ειδικό κάδο.

Read More

Διαβάστε περισσότερα...Προγράμματα

© 2024 Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, Μάρνη 34, 10432, Αθήνα, info@ecorec.gr