Δελτίο Τύπου: Ολοκληρώθηκε με μεγάλα οφέλη η ενημέρωση Πόρτα – Πόρτα στο Δήμο Ελευσίνας

                                                                                                                                         

 

Ολοκληρώθηκε με μεγάλα οφέλη η ενημέρωση Πόρτα – Πόρτα στο 26% των νοικοκυριών του Δήμου Ελευσίνας

                                                                                                                             

                                                                                                                                 Ελευσίνα, Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

 

O Δήμος Ελευσίνας, σε συνεργασία με την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, υλοποίησε το διάστημα 7 Δεκεμβρίου 2016 με 7 Νοεμβρίου 2017 πρόγραμμα ενημέρωσης Πόρτα – Πόρτα για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων στον Δήμο Ελευσίνας. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα κατά τη διάρκεια του οποίου ενημερώθηκαν αναλυτικά περισσότεροι από 8.000 κάτοικοι του Δήμου Ελευσίνας (3.045 νοικοκυριά – καταστήματα της Ελευσίνας, με έμφαση στις περιοχές της Μαγούλας και της κάτω Ελευσίνας, που αντιστοιχούν στο 26% του πληθυσμού του δήμου) για τα οφέλη της ανακύκλωσης και για όλα τα θέματα της αποτελεσματικής συμμετοχής τους στην ανακύκλωση, στο πιλοτικό πρόγραμμα Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ) με καφέ σακούλα και γενικότερα ενεργή συμμετοχή των δημοτών στην ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων.

 

Διαβάστε περισσότερα...

Δελτίο Τύπου LIFE DEBAG για την ΚΥΑ σχετικά με τη μείωση της πλαστικής σακούλας

Έστω και με εννεάμηνη καθυστέρηση είναι θετικό ότι υπογράφτηκε και τέθηκε σε ισχύ η ΚΥA 180036/952/10.8.2017 (ΦΕΚ Β 2812/10.8.2017), η οποία στο πλαίσιο της εναρμόνισης με την Οδηγία 2015/720 αποτελεί αναμφίβολα ένα πολύ σημαντικό βήμα για τον περιορισμό της κατανάλωσης της λεπτής πλαστικής σακούλας μεταφοράς στη χώρα μας. Το LIFE DEBAG εκτιμά ότι η ΚΥΑ εμπεριέχει πράγματι ουσιαστικές ρυθμίσεις και εργαλεία προς την κατεύθυνση επίτευξης μείωσης της χρήσης της λεπτής πλαστικής σακούλας μεταφοράς, με κύριο μέτρο τη θεσμοθέτηση ανταποδοτικού περιβαλλοντικού τέλους το οποίο θα αξιοποιείται για την ενίσχυση δράσεων που θα στοχεύουν κυρίως στην αλλαγή της περιβαλλοντικής κουλτούρας και της συμπεριφοράς του καταναλωτή.

Δείτε το Δελτίο Τύπου για περισσότερες πληροφορίες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οι θέσεις των Κρατών Μελών για μια πιο δυναμική Κυκλική Οικονομία. Αρνητές και υποστηρικτές.

 

 

                                                                                                                                                       Βρυξέλλες, 18 Μαΐου 2017

 

Οι χώρες της ΕΕ που παρακωλύουν τα μέτρα που θα έφερναν την ΕΕ πιο κοντά στην κυκλική οικονομία αποκαλύφθηκαν - και δεν είναι οι συνήθεις ύποπτοι. Ευρωπαϊκές ΜΚO σε συνέργεια με το Ευρωπαϊκό Γραφείο Περιβάλλοντος (EEΒ), το Zero Waste Europe, και τους Φίλους της Γης Ευρώπης, ρώτησαν τα κράτη μέλη εάν θα υποστηρίξουν τις προτάσεις τους για την προώθηση των πολιτικών βιώσιμης διαχείρισης αποβλήτων της ΕΕ, στις διαπραγματεύσεις που θα λάβουν χώρα τις προσεχείς εβδομάδες στις Βρυξέλλες. Στην Ελλάδα, οι ΜΚΟ που συμμετέχουν σ ’αυτή την ευρύτερη ευρωπαϊκή συμμαχία είναι η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης και το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS.

 

Δείτε εδώ σχετικά με τις θέσεις της κάθε χώρας στις ερωτήσεις των ΜΚΟ για μια πιο δυναμική Κυκλική Οικονομία

 

Read more...

Δελτίου Τύπου : Η Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων στον δήμο Ελευσίνας μπαίνει σε νέα πορεία

 

                                                                                                                          

Ελευσίνα, Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

 

O Δήμος Ελευσίνας, σε συνεργασία με την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, στο πλαίσιο υλοποίησης προγράμματος ενημέρωσης Πόρτα – Πόρτα για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων, υλοποίησε στις 27 Απριλίου 2017 στις 12:00, ανοικτή στους τοπικούς φορείς και στο κοινό συνέντευξη τύπου με θέμα: «Η Πολιτική Διαχείρισης Απορριμμάτων και η Ενημέρωση Πόρτα – Πόρτα στον Δήμο Ελευσίνας». Στην ανοικτή συνέντευξη τύπου, που έλαβε χώρα στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Ελευσίνας, παρουσιάστηκε από τον Παπαδόπουλο Δημήτρη (Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Ελευσίνας υπεύθυνος Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης) η πολιτική του δήμου για την ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων, έγινε συνοπτική παρουσίαση του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων του δήμου από τον Δρ. Χρηστίδη Αναστάσιο (Προϊστάμενος Τμήματος Περιβάλλοντος, Ανακύκλωσης και Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ελευσίνας) και έγινε παρουσίαση του προγράμματος ενημέρωσης Πόρτα – Πόρτα στον δήμο, από τον Δρ. Κυρκίτσο Φίλιππο (Πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης). Μετά την συνέντευξη τύπου έγινε συζήτηση και τοποθετήσεις από τους παρευρισκόμενους. Στο τέλος του ΔΤ επισυνάπτεται και το αναλυτικό πρόγραμμα της ανοικτής συνέντευξης τύπου.

Read more...

BREAK FREE: ΑΣΕ ΠΙΣΩ Ο,ΤΙ ΣΕ ΔΕΣΜΕΥΕΙ

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον Πολύχρωμο Περίπατο στην Αθήνα, αναμένεται η συμμετοχή χιλιάδων πολιτών

Την Κυριακή 26 Μαρτίου, βάλε άνετα και πολύχρωμα ρούχα, πάρε σφυρίχτρες και έλα να περπατήσεις μαζί μας από το Θησείο ως το Ζάππειο σε έναν πολύχρωμο και ειρηνικό περίπατο ενάντια σε ό,τι μας δεσμεύει: την αδικία, την ανισότητα, τις διακρίσεις και τις κλιματικές αλλαγές! Ένωσε τη φωνή σου με περισσότερες από 50 οργανώσεις, κινήματα, κοινότητες, πρωτοβουλίες και φορείς κι έλα να αντιδράσουμε συλλογικά και ειρηνικά σε κάθε μορφή περιβαλλοντικής υποβάθμισης και κοινωνικής ή πολιτικής καταπίεσης. Θα είναι μία γιορτή υπέρ της ελεύθερης έκφρασης, της δημοκρατίας, της ειρήνης και της προστασίας του περιβάλλοντος και κάθε μορφής ζωής στον πλανήτη.

Διαβάστε περισσότερα...Προγράμματα

© 2023 Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, Μάρνη 34, 10432, Αθήνα, info@ecorec.gr