Δελτίο Τύπου: Η Ολοκληρωμένη ενημέρωση στους Δήμους του Κορινθιακού για τη μείωση της πλαστικής σακούλας, συνεχίζεται στην Κόρινθο

Η Ολοκληρωμένη ενημέρωση στους Δήμους του Κορινθιακού για τη μείωση της πλαστικής σακούλας, συνεχίζεται στην Κόρινθο

 

Αθήνα, Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Σε συνέχεια της συνεχούς προσπάθειας ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας σχετικά με τη μείωση της πλαστικής σακούλας στον Κορινθιακό κόλπο, Ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ορθολογικής Ανάπτυξης Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) «Ο ΑΡΙΩΝ» και η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (Ο.Ε.Α.), με την πολύτιμη συνεργασία των ιδιαίτερα δραστήριων Γραφείων Σχολικών Δραστηριοτήτων των Δ/νσεων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Ν. Κορινθίας, διοργανώνουν το δεύτερο βιωματικό, επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017, στην Κόρινθο.

Διαβάστε περισσότερα...

Δελτίο Τύπου: Το έργο LIFE ReWeee διοργανώνει στις 19 Νοεμβρίου 2017 το 1ο Repair Café στην Αθήνα

 

Τι θα κάνεις τη χαλασμένη τοστιέρα σου; Τη χαλασμένη καφετιέρα σου; Θα την πετάξεις; Με τίποτα!

Φέρε την στο 1ο Repair Café της Αθήνας!

 

 

Η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης και οι υπόλοιποι εταίροι του έργου LIFE REWEEE, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για την Πρόληψη Αποβλήτων, θα βρίσκεται στο Φεστιβάλ Πρόληψης την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 από 15:30 έως 18:30 στην έδρα του Πράσινου Ταμείου στην Κηφισιά (Βίλα Καζούλη, Λεωφ. Κηφισίας 241) για να επισκευάσουμε μαζί τις χαλασμένες ηλεκτρικές συσκευές μας!

Διαβάστε περισσότερα...

Δελτίο Τύπου: Ολοκληρώθηκε με μεγάλα οφέλη η ενημέρωση Πόρτα – Πόρτα στο Δήμο Ελευσίνας

                                                                                                                                         

 

Ολοκληρώθηκε με μεγάλα οφέλη η ενημέρωση Πόρτα – Πόρτα στο 26% των νοικοκυριών του Δήμου Ελευσίνας

                                                                                                                             

                                                                                                                                 Ελευσίνα, Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

 

O Δήμος Ελευσίνας, σε συνεργασία με την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, υλοποίησε το διάστημα 7 Δεκεμβρίου 2016 με 7 Νοεμβρίου 2017 πρόγραμμα ενημέρωσης Πόρτα – Πόρτα για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων στον Δήμο Ελευσίνας. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα κατά τη διάρκεια του οποίου ενημερώθηκαν αναλυτικά περισσότεροι από 8.000 κάτοικοι του Δήμου Ελευσίνας (3.045 νοικοκυριά – καταστήματα της Ελευσίνας, με έμφαση στις περιοχές της Μαγούλας και της κάτω Ελευσίνας, που αντιστοιχούν στο 26% του πληθυσμού του δήμου) για τα οφέλη της ανακύκλωσης και για όλα τα θέματα της αποτελεσματικής συμμετοχής τους στην ανακύκλωση, στο πιλοτικό πρόγραμμα Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ) με καφέ σακούλα και γενικότερα ενεργή συμμετοχή των δημοτών στην ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων.

 

Διαβάστε περισσότερα...

Δελτίο Τύπου LIFE DEBAG για την ΚΥΑ σχετικά με τη μείωση της πλαστικής σακούλας

Έστω και με εννεάμηνη καθυστέρηση είναι θετικό ότι υπογράφτηκε και τέθηκε σε ισχύ η ΚΥA 180036/952/10.8.2017 (ΦΕΚ Β 2812/10.8.2017), η οποία στο πλαίσιο της εναρμόνισης με την Οδηγία 2015/720 αποτελεί αναμφίβολα ένα πολύ σημαντικό βήμα για τον περιορισμό της κατανάλωσης της λεπτής πλαστικής σακούλας μεταφοράς στη χώρα μας. Το LIFE DEBAG εκτιμά ότι η ΚΥΑ εμπεριέχει πράγματι ουσιαστικές ρυθμίσεις και εργαλεία προς την κατεύθυνση επίτευξης μείωσης της χρήσης της λεπτής πλαστικής σακούλας μεταφοράς, με κύριο μέτρο τη θεσμοθέτηση ανταποδοτικού περιβαλλοντικού τέλους το οποίο θα αξιοποιείται για την ενίσχυση δράσεων που θα στοχεύουν κυρίως στην αλλαγή της περιβαλλοντικής κουλτούρας και της συμπεριφοράς του καταναλωτή.

Δείτε το Δελτίο Τύπου για περισσότερες πληροφορίες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Οι θέσεις των Κρατών Μελών για μια πιο δυναμική Κυκλική Οικονομία. Αρνητές και υποστηρικτές.

 

 

                                                                                                                                                       Βρυξέλλες, 18 Μαΐου 2017

 

Οι χώρες της ΕΕ που παρακωλύουν τα μέτρα που θα έφερναν την ΕΕ πιο κοντά στην κυκλική οικονομία αποκαλύφθηκαν - και δεν είναι οι συνήθεις ύποπτοι. Ευρωπαϊκές ΜΚO σε συνέργεια με το Ευρωπαϊκό Γραφείο Περιβάλλοντος (EEΒ), το Zero Waste Europe, και τους Φίλους της Γης Ευρώπης, ρώτησαν τα κράτη μέλη εάν θα υποστηρίξουν τις προτάσεις τους για την προώθηση των πολιτικών βιώσιμης διαχείρισης αποβλήτων της ΕΕ, στις διαπραγματεύσεις που θα λάβουν χώρα τις προσεχείς εβδομάδες στις Βρυξέλλες. Στην Ελλάδα, οι ΜΚΟ που συμμετέχουν σ ’αυτή την ευρύτερη ευρωπαϊκή συμμαχία είναι η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης και το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS.

 

Δείτε εδώ σχετικά με τις θέσεις της κάθε χώρας στις ερωτήσεις των ΜΚΟ για μια πιο δυναμική Κυκλική Οικονομία

 

Read more...Προγράμματα

© 2024 Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, Μάρνη 34, 10432, Αθήνα, info@ecorec.gr