Δελτίου Τύπου : Η Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων στον δήμο Ελευσίνας μπαίνει σε νέα πορεία

 

                                                                                                                          

Ελευσίνα, Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

 

O Δήμος Ελευσίνας, σε συνεργασία με την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, στο πλαίσιο υλοποίησης προγράμματος ενημέρωσης Πόρτα – Πόρτα για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων, υλοποίησε στις 27 Απριλίου 2017 στις 12:00, ανοικτή στους τοπικούς φορείς και στο κοινό συνέντευξη τύπου με θέμα: «Η Πολιτική Διαχείρισης Απορριμμάτων και η Ενημέρωση Πόρτα – Πόρτα στον Δήμο Ελευσίνας». Στην ανοικτή συνέντευξη τύπου, που έλαβε χώρα στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Ελευσίνας, παρουσιάστηκε από τον Παπαδόπουλο Δημήτρη (Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Ελευσίνας υπεύθυνος Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης) η πολιτική του δήμου για την ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων, έγινε συνοπτική παρουσίαση του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων του δήμου από τον Δρ. Χρηστίδη Αναστάσιο (Προϊστάμενος Τμήματος Περιβάλλοντος, Ανακύκλωσης και Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ελευσίνας) και έγινε παρουσίαση του προγράμματος ενημέρωσης Πόρτα – Πόρτα στον δήμο, από τον Δρ. Κυρκίτσο Φίλιππο (Πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης). Μετά την συνέντευξη τύπου έγινε συζήτηση και τοποθετήσεις από τους παρευρισκόμενους. Στο τέλος του ΔΤ επισυνάπτεται και το αναλυτικό πρόγραμμα της ανοικτής συνέντευξης τύπου.

Read more...

BREAK FREE: ΑΣΕ ΠΙΣΩ Ο,ΤΙ ΣΕ ΔΕΣΜΕΥΕΙ

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον Πολύχρωμο Περίπατο στην Αθήνα, αναμένεται η συμμετοχή χιλιάδων πολιτών

Την Κυριακή 26 Μαρτίου, βάλε άνετα και πολύχρωμα ρούχα, πάρε σφυρίχτρες και έλα να περπατήσεις μαζί μας από το Θησείο ως το Ζάππειο σε έναν πολύχρωμο και ειρηνικό περίπατο ενάντια σε ό,τι μας δεσμεύει: την αδικία, την ανισότητα, τις διακρίσεις και τις κλιματικές αλλαγές! Ένωσε τη φωνή σου με περισσότερες από 50 οργανώσεις, κινήματα, κοινότητες, πρωτοβουλίες και φορείς κι έλα να αντιδράσουμε συλλογικά και ειρηνικά σε κάθε μορφή περιβαλλοντικής υποβάθμισης και κοινωνικής ή πολιτικής καταπίεσης. Θα είναι μία γιορτή υπέρ της ελεύθερης έκφρασης, της δημοκρατίας, της ειρήνης και της προστασίας του περιβάλλοντος και κάθε μορφής ζωής στον πλανήτη.

Διαβάστε περισσότερα...

3ο Φόρουμ Διαβούλευσης LIFE RE-WEE

 

Την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017 θα πραγματοποιηθεί το 3ο Φόρουμ Διαβούλευσης του έργου με τίτλο: “Ανάπτυξη και επίδειξη μοντέλων πρόληψης και επαναχρησιμοποίησης Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ)” και ακρωνύμιο “LIFE RE-WEEE”, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το χρηματοδοτικό εργαλείο LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το περιβάλλον.

Διαβάστε περισσότερα...

Δελτίο Τύπου : Η ανακύκλωση σε κρίσιμη καμπή

                              Αθήνα, 8 Νοεμβρίου 2016

 

Η Ανακύκλωση στην Ελλάδα θέλει δημιουργικές και καινοτόμες αλλαγές για να μπορέσει να «ξεκολλήσει» από τη στασιμότητα των χρόνων της κρίσης. Δυστυχώς, αυτές οι αναγκαίες αλλαγές δεν εμφανίζονται στο προτεινόμενο νομοσχέδιο για την αναθεώρηση της βασικής νομοθεσίας για την εναλλακτική διαχείριση απορριμμάτων. Αντίθετα, εκεί εντοπίζονται ρυθμίσεις, που μπορούν να οδηγήσουν την ανακύκλωση πολλά χρόνια πίσω. Η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (ΟΕΑ) και η Greenpeace δεν περιορίζονται στον εντοπισμό των προβλημάτων αλλά προχωρούν σε συγκεκριμένες προτάσεις για να βγει η ανακύκλωση από το επικίνδυνο αδιέξοδο.

Διαβάστε περισσότερα...

Δελτίο Τύπου: ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΜΚΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

 

28/09/2016

 

 

Μετά την ψήφιση του νομοσχέδιου για τη δημιουργία του υπερταμείου και την ένταξη σε αυτό της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ χωρίς ουσιαστικές αλλαγές και προσθήκες, καλούμε την Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το νερό ως δημόσιο αγαθό και περιβαλλοντικό - φυσικό πόρο και άμεσα να δεσμευτεί με ξεκάθαρο τρόπο, για τα παρακάτω:

Διαβάστε περισσότερα...Προγράμματα

© 2024 Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, Μάρνη 34, 10432, Αθήνα, info@ecorec.gr