Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης… μια δραστήρια ΜΚΟ. Από το 1990 η ΟΕΑ υλοποιεί εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα είτε ως ανάδοχος είτε ως εταίρος, οργανώνει και συμμετέχει σε εκδηλώσεις, ημερίδες, σεμινάρια, συνέδρια, μάχεται για σημαντικά περιβαλλοντικά θέματα όπως η ανακύκλωση με εκστρατείες. Περιηγηθείτε για να μάθετε περισσότερα για όλες τις δράσεις μας.

Μειώνοντας τα σκουπίδια μας: Λύσεις και Προτάσεις

Ο Δήμος Χαϊδαρίου, η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης και η Εύξεινη Πόλη διοργανώνουν info day, την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 7μ.μ., στη ΣΤΕΓΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, οδός ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 36 (πρώην ΝΕΛΕ), με θέμα:

"Μειώνοντας τα σκουπίδια μας: Λύσεις και Προτάσεις"

Η εκδήλωση έχει σκοπό την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων και την έναρξη πιλοτικής εφαρμογής οικιακής κομποστοποίησης στο Δήμο Χαϊδαρίου.

Δείτε την πρόσκληση

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου "ZERO WASTE" του Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας "Μεσογειακός Χώρος 2007-2013". Στόχος του έργου είναι η διευκόλυνση των ΟΤΑ στην εφαρμογή εναλλακτικών μεθόδων διαχείρισης των απορριμμάτων. Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.med-zerowaste.eu/
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης

Μια πόλη θαύμα!

Μια πολιτεία «θαύμα!» με πολύ ιδιαίτερες θεματικές Γειτονιές, που δεν θυμίζουν καθόλου αυτές που ζουν σήμερα τα παιδιά, θα στηθεί από 23 έως και 26 Σεπτεμβρίου στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, μεταμορφώνοντάς την για 4 ημέρες σε Μικρόπολις! Πρόκειται για μία στοχευμένη και πολυδιάστατη εκπαιδευτική διοργάνωση, μοναδική στο είδος της, καθώς πρωτοπορεί και ενώνει, για χάρη των παιδιών, 20 αγαπημένους και γνωστούς για το έργο τους Μη Κερδοσκοπικούς φορείς: Περιβαλλοντικές και Ανθρωπιστικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Πανεπιστήμια, Ινστιτούτα, έμπειρους Εμψυχωτές και ειδικούς στα Παιχνίδια Δράσης.

ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΣ
Η Γειτονιά της Φύσης - Ο λύκος, ο κακός… είναι στην πραγματικότητα καλός! Εδώ, τα παιδιά μαθαίνουν για σπάνια άγρια ζώα και πανέμορφα οικοσυστήματα της Ελλάδας! Διδάσκονται τα μυστικά της ανακύκλωσης, ανακαλύπτουν την αστική πανίδα και γιορτάζουν το «2010 Παγκόσμιο Έτος Βιοποικιλότητας». Τα πρωτότυπα εργαστήρια περιβαλλοντικής εκπαίδευσης υλοποιούν οι αγαπημένες Περιβαλλοντικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ΜΟm, Αρκτούρος, ΑΝΙΜΑ, Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Medasset, Καλλιστώ, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύση και Αρχιπέλαγος.

Κομποστοποίηση και Εναλλακτική Διαχείριση Αποβλήτων στη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπό την αιγίδα του ΥΠΕΚΑ, του Ε.Ο.Α.Ν, του Δήμου Αθηναίων και του Διεθνούς Δικτύου Κοινωνικής Οικονομίας RReuse
Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Κομποστοποίησης (Σ.Ε.Κ.) και η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (Ο.Ε.Α.) ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις Δημοτικών Αρχών και κοινωνικών φορέων σχετικά με τα αδιέξοδα και εκρηκτικά προβλήματα διαχείρισης των στερεών αποβλήτων διοργανώνουν από κοινού το σεμινάριο.
Αμφιθέατρο Δήμου Αθηναίων και κτίριο INNOVATHENS Τεχνόπολις Γκάζι Τετάρτη 26 έως και την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα...

Κομποστοποίηση Παντού!

compostΠρόταση συνεργασίας με τοπικούς φορείς, με σκοπό την προώθηση της κομποστοποίησης, μέσω της εκπαίδευσης, της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης του κοινού

Η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (ΟΕΑ) προκειμένου να ενημερώσει αλλά και να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό, σε πόλεις μακριά από την πρωτεύουσα, για την κομποστοποίηση (οικιακή και δημοτική), όπως επίσης και για την υφιστάμενη κατάσταση της εναλλακτικής διαχείρισης των αποβλήτων στην Ελλάδα, υλοποιεί εκπαιδευτικές ημερίδες/σεμινάρια, με πιο πρόσφατο το παράδειγμα της Άνδρου. Τα σεμινάρια αυτά, εκτός από ενημερωτικό χαρακτήρα, έχουν βιωματικό και εκπαιδευτικό ύφος. Για την υλοποίησή τους χρησιμοποιείται εκπαιδευτικό υλικό για ενήλικες, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού προγράμματος Grundtvig. Η χρήση του εκπαιδευτικού υλικού από το επιστημονικό προσωπικό της ΟΕΑ επιτυγχάνει τη λεπτομερή κατάρτιση του κοινού σε θέματα κομποστοποίησης, ενώ πλαισιώνεται και από το βιωματικό εργαστήρι κατασκευής κάδου οικιακής κομποστοποίησης. Εναλλακτικά, το εργαστήρι μπορεί να αντικατασταθεί από βιωματικό παιχνίδι για παιδιά, με αντικείμενο την ανακύκλωση.

Διαβάστε περισσότερα...

Ειδική Έκδοση: Μονάδα κομποστοποίησης στο Viersen

doc15-1Η μονάδα κομποστοποίησης στο Viersen έχει δυναμικότητα 51.000 τόνων με κλειστή μονάδα εντατικής χώνευσης  και υπαίθρια τελική φάση κομποστοποίησης. Ήδη από το 1995 λειτουργούσε στην περιοχή μια μονάδα κομποστοποίησης από «πράσινα» απορρίμματα.  Από το τέλος του 1997, η μονάδα επεξεργάζεται στην κανονική της λειτουργία βιοαποδομήσιμα απόβλητα που συλλέγονται χωριστά (καφέ κάδος) στο Kreises Viersen (304.000 κάτοικοι) αλλά και «πράσινα» απόβλητα.

Read More

Διεύθυνση: Kompostierungsanlage Viersen
Hindenburgstrassse 160,  71749 Viersen
Τηλ. 02162/96004-11 Φαξ. 02162/96004-20
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.     Internet: www.rwe.umwelt.com

Διαβάστε περισσότερα...Προγράμματα

© 2024 Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, Μάρνη 34, 10432, Αθήνα, info@ecorec.gr