Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης… μια δραστήρια ΜΚΟ. Από το 1990 η ΟΕΑ υλοποιεί εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα είτε ως ανάδοχος είτε ως εταίρος, οργανώνει και συμμετέχει σε εκδηλώσεις, ημερίδες, σεμινάρια, συνέδρια, μάχεται για σημαντικά περιβαλλοντικά θέματα όπως η ανακύκλωση με εκστρατείες. Περιηγηθείτε για να μάθετε περισσότερα για όλες τις δράσεις μας.

Ειδική Έκδοση: Εργοστάσιο κομποστοποίησης Mechernich

Το 2001 τελείωσε ο εκσυγχρονισμός σε σημαντικά κομμάτια του από το 1995 λειτουργούντος από την Kreis Euskirchen, εργοστασίου κομποστοποποίησης Mechernich. Για την εντατική χώνευση εγκαταστάθηκε μια νέα τεχνολογία παραγωγής. Με τις αλλαγές, βελτιώθηκε σημαντικά η ελλιπής ασφάλεια της μονάδας και αντίστοιχα τα υψηλά κόστη συντήρησης. Η μονάδα είναι ένα επιτυχημένο παράδειγμα, το οποίο «έμαθε από τα λάθη του».

Διαβάστε περισσότερα...

Ειδική Έκδοση: Κομποστοποίηση στη Γερμανία του Karsten Runge

 Dipl.-Ing. Karsten Runge

 Πολλοί από τους Δήμους στη Γερμανία προσφέρουν συστήματα ξεχωριστής συλλογής για τα “βίο – απόβλητα” και τα “πράσινα απόβλητα”. Σήμερα, περίπου το 50% των γερμανικών νοικοκυριών συνδέονται με το σύστημα ξεχωριστής συλλογής για τα βίο – απόβλητα (σύστημα των καφέ κάδων). Τα Βίο – Απόβλητα είναι τα οργανικά απόβλητα από νοικοκυριά, όπως απόβλητα τροφίμων και κήπου, των οποίων η διαλογή έχει γίνει στην πηγή. Τα Πράσινα Απόβλητα είναι τα οργανικά απόβλητα από δημόσιους και ιδιωτικούς κήπους, όπως φύλλα, κλαδιά, θάμνοι κ.τ.λ. Η συνολική ποσότητα βίο – αποβλήτων και πράσινων αποβλήτων τα οποία συγκεντρώθηκαν στη Γερμανία το 2007 ήταν περίπου 9 εκατομμύρια τόνους. Αυτή τη στιγμή στη Γερμανία λειτουργούν περίπου 1000 εγκαταστάσεις κομποστοποίησης.

Διαβάστε περισσότερα...

Ειδική Έκδοση: Μονάδες μηχανικής βιολογικής επεξεργασίας στην Ελλάδα

doc12-1Οι μέθοδοι της Μηχανικής Βιολογικής Επεξεργασίας (ΜΒΕ), που εφαρμόζονται διεθνώς, είναι οι ακόλουθες:

  • Αερόβια ΜΒΕ με ανάκτηση ανακυκλώσιμων υλικών
  • Αερόβια ΜΒΕ με ανάκτηση RDF (Refused Derived Fuel)
  • Αναερόβια ΜΒΕ με ανάκτηση ανακυκλώσιμων υλικών
  • Βιολογική Ξήρανση Read More

Η εμπειρία στην Ελλάδα από μονάδες ΜΒΕ είναι οι εξής:

  1. Το ΕΜΑΚ στην Καλαμάτα
  2. Το ΕΜΑΚ στα Άνω Λιόσια
  3. Το ΕΜΑΚ στα Χανιά

Παρακάτω γίνεται αναφορά σε αυτές τις μονάδες.

Διαβάστε περισσότερα...

Δελτίο Τύπου ημερίδας για την κομποστοποίηση

Αθήνα, 26 Οκτωβρίου 2010


Την Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010 έγινε η επιστημονική ημερίδα σχετικά με την διαχείριση των αποβλήτων και με έμφαση στις διάφορες τεχνολογίες της κομποστοποίησης, που εφαρμόζονται διεθνώς και στους τρόπους και τις δυνατότητες για την εφαρμογή τους και στη χώρα μας. Την επιστημονική ημερίδα διοργάνωσε η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (ΟΕΑ) με χορηγό επικοινωνίας τον ΣΚΑΪ.

Στην ημερίδα χαιρέτησαν εκπρόσωποι των περιβαλλοντικών ΜΚΟ (Greenpeace, WWF, Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS) και ο γενικός διευθυντής του φορέα πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων ΔΗΩ. Το μήνυμα αυτών των χαιρετισμών ήταν ότι ο οικολογικός χώρος συμφωνεί με την πράσινη διαχείριση των αποβλήτων και την κομποστοποίηση.

Διαβάστε περισσότερα...

Πρόγραμμα ημερίδας για την κομποστοποίηση Οκτώβριος 2010

OEA_logoskai_logo

Πρόγραμμα Ημερίδας για την κομποστοποίηση, 26 Οκτωβρίου 2010

Read More

Διαβάστε περισσότερα...Προγράμματα

© 2024 Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, Μάρνη 34, 10432, Αθήνα, info@ecorec.gr