Σε αυτήν την ενότητα θα βρείτε πληροφορίες για εκδηλώσεις, σεμινάρια, ημερίδες και συνέδρια, που διοργανώνει ή συμμετέχει σε αυτά η ΟΕΑ.

Η Δάφνη στις λαϊκές. Οι καλλιτεχνικές δράσεις συνεχίζονται!

Μετά από την επιτυχία των καλλιτεχνικών δράσεων της Άντζελα Δεληχάτσιου και τη μεγάλη αποδοχή του κόσμου, οι plasticbagfree εκδηλώσεις συνεχίζονται. Οι καλλιτεχνικές δράσεις έχουν στόχο την πληροφόρηση του κοινού σχετικά με τη χρήση πλαστικών σακουλών στην Ελλάδα και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που συνεπάγεται και έχουν τίτλο «Η Δάφνη στη Λαϊκή». Πραγματοποιούνται σε λαϊκές αγορές, γύρω στις 11:00 το πρωί, προκειμένου να ενημερωθεί μεγάλο πλήθος κόσμου σε χώρο όπου γίνεται κατά κόρον χρήση πλαστικών σακουλών.
Οι επόμενες εμφανίσεις θα γίνουν:

Παρασκευή στις 31 Οκτωβρίου στο Κολωνάκι

Πέμπτη στις 20 Νοεμβρίου στην Κυψέλη

Σάββατο στις 6 Δεκεμβρίου στα Εξάρχεια 

Κατά τη διάρκεια της δράσης, η καλλιτέχνις, Άντζελα Δεληχάτσιου - Ελληνοαμερικανίδα σκηνοθέτης και ηθοποιός - αναπαριστά τη νύμφη Δάφνη, η οποία μεταμορφωμένη σε δέντρο αφού ενημερώσει τους παρευρισκόμενους, διανέμει δωρεάν υφασμάτινες τσάντες στο κοινό, προκειμένου να αντικαταστήσει με αυτές τις πλαστικές σακούλες. 

Διαβάστε περισσότερα...

To ZeroWastePro συμμετείχε στην ημερίδα του έργου LIFE+ WASP Tool για την Πρόληψη παραγωγής αποβλήτων

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, ημερίδα με θέμα "Πρόληψη παραγωγής αποβλήτων: Δυνατότητες και περιορισμοί στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης διαχείρισης – μαθήματα από το έργο LIFE+ WASP Tool".
Συμμετείχαν εκπρόσωποι του Χαροκοπείου Πανεπιστήμιου, των ΔΕΔΙΣΑ, ΕΟΑΝ, ΕΣΔΑΚ, του ΥΠΕΚΑ και του Υπουργείου Παιδείας, περιβαλλοντικών και άλλων οργανώσεων όπως WWF, MΠΟΡΟΥΜΕ και Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης. Επίσης, ανάμεσα στους ομιλητές ήταν και εκπρόσωποι των Δήμων Θέρμης Θεσσαλονίκης και Αγίου Δημητρίου.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι αναφορές στις πρωτοβουλίες του Ευρωπαϊκού Δικτύου FUSIONS με συμμετοχή των Cr-EAT-ive Schools από την Θεσσαλονίκη και του Δικτύου Feeding the 5K από τον κ. Σ. Φάμελο. Έμφαση δόθηκε από τον Δρ. Φίλιππο Κυρκίτσο στην πρόληψη και στην επαναχρησιμοποίηση (δίκτυο Rreuse).
 

DAPHNE IN THE FARMERS' MARKET

Η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης και η Εύξεινη πόλη στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου «Promoting Zero Waste» (ZeroWastePro1CAP-MED12-35), το οποίο είναι ένα Έργο που προωθεί τη μηδενική παραγωγή αποβλήτων και με αφορμή την εκστρατεία «Plastic Bag Free Day», συνεργάστηκαν με την Ελληνοαμερικανίδα σκηνοθέτη και ηθοποιό, Άντζελα Δεληχάτσιου για την πραγματοποίηση μιας καλλιτεχνικής δράσης σχετικά με τη χρήση πλαστικών σακουλών στην Ελλάδα, με τίτλο «Η Δάφνη στη Λαϊκή». Το θεατρικό πραγματοποίηθηκε στη λαϊκή αγορά της Πανόρμου το Σάββατο στις 21 Ιουνίου 2014.
 
Στόχος ήταν η ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη χρήση της πλαστικής σακούλας και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που συνεπάγεται. Κατά τη διάρκεια της δράσης, η καλλιτέχνης αναπαριστά τη νύμφη Δάφνη, η οποία μεταμορφωμένη σε δέντρο διανέμει δωρεάν υφασμάτινες τσάντες στο κοινό, προκειμένου να αντικαταστήσει με αυτές τις πλαστικές σακούλες. Η δράση έχει καταχωρηθεί και στην ιστοσελίδα http://www.plasticbagfreeday.org/story/129#story και είναι η μοναδική Ελληνική δράση που είναι καταχωρημένη εκεί.

Εκπαιδευτική Εργαλειοθήκη του Zero Waste Pro

 

Την Παρασκευή στις 20 Ιουνίου 2014, στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας πραγματοποιήθηκε δράση ενημέρωσης και επίδειξης της Εκπαιδευτικής Εργαλειοθήκης του Zero Waste Pro στους παιδαγωγούς του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία από την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης. Οι εργαζόμενοι του Κέντρου ενημερώθηκαν για τις πρακτικές της Μηδενικής παραγωγής αποβλήτων, αλλά και για το ευρωπαϊκό Έργο ZeroWastePro. Τους επιδείχθηκαν οι ιστοσελίδες τους έργου ZerowasteProκαι πιο αναλυτικά η Εκπαιδευτική Εργαλειοθήκη, με χρήση της οποίας μπορούν να οργανώσουν και να υλοποιήσουν ολοκληρωμένες δράσεις πρόληψης, επαναχρησιμοποίησης, ανακύκλωσης και κομποστοποίησης με τα παιδιά.

Διαβάστε περισσότερα...

Η Δάφνη στη Λαϊκή

Το Σάββατο στις 21 Ιουνίου 2014, στη λαϊκή αγορά της Πανόρμου στις 11:00, η Άντζελα Δεληχάτσιου, Ελληνοαμερικανίδα σκηνοθέτης και ηθοποιός, θα πραγματοποιήσει μία καλλιτεχνική δράση σχετικά με τη χρήση πλαστικών σακουλών στην Ελλάδα, με τίτλο «Η Δάφνη στη Λαϊκή».
 
Στόχος είναι η ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη χρήση της πλαστικής σακούλας και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που συνεπάγεται. Κατά τη διάρκεια της δράσης, η καλλιτέχνης θα αναπαριστά τη νύμφη Δάφνη, η οποία μεταμορφωμένη σε δέντρο θα διανέμει δωρεάν υφασμάτινες τσάντες στο κοινό, προκειμένου να αντικαταστήσει με αυτές τις πλαστικές σακούλες.

Διαβάστε περισσότερα...Προγράμματα

© 2024 Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, Μάρνη 34, 10432, Αθήνα, info@ecorec.gr