Σε αυτήν την ενότητα θα βρείτε πληροφορίες για εκδηλώσεις, σεμινάρια, ημερίδες και συνέδρια, που διοργανώνει ή συμμετέχει σε αυτά η ΟΕΑ.

"Οικιακή Κομποστοποίηση - Μηδενίζοντας τα Απορρίμματα"

info-day-kafenio-webΤην Πέμπτη 15/12/11 θα συναντηθούμε στο ζεστό Καφενείο του Ευρωπαϊκού Χωριού για να μιλήσουμε για την οικιακή κομποστοποίηση αλλά και για άλλες πρακτικές, που θα μας βοηθήσουν να μειώσουμε τα απορρίμματά μας.

http://www.med-zerowaste.eu/index_el.html
http://www.european-village.org/
www.ecorec.gr
http://www.efxini.gr/index.php

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου "ZERO WASTE" του Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας "Μεσογειακός Χώρος 2007-2013". Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Amstel Eco House - Το σπίτι που «σου μιλάει» οικολογικά ανοίγει τις πόρτες του!

ecohouseΣτις 3, 4 και 5 Νοεμβρίου ελάτε να ενημερωθείτε στην πλατεία Κλαυθμώνος για το πώς μπορείτε να μειώσετε την κατανάλωση νερού και ενέργειας, να επαναχρησιμοποιήσετε υλικά και συσκευασίες αλλά και να ανακυκλώσετε τα απορρίμματά σας στο σπίτι.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία και η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης σας προσκαλούν στο Amstel Eco House, το πρώτο «σπίτι» που έχει τη δική του φωνή και σας μαθαίνει πως να συνδυάσετε οικολογία και οικονομία.

Στους χώρους του – σαλόνι, κουζίνα, υπνοδωμάτιο, μπάνιο – θα βρείτε συσκευές και αντικείμενα που σας «μιλούν» για το πως να τα χρησιμοποιείτε πιο οικολογικά και οικονομικά, interactive παιχνίδια που θα σας χαρίσουν αναμνηστικά δώρα και πρακτικά tips που κάνουν την καθημερινότητά σας πιο «πράσινη». Το Amstel Eco House είναι ολόκληρο μία διαδραστική εμπειρία.

«Όλο μ' ανάβεις και με παρατάς», παραπονιέται ο θερμοσίφωνας, «Τρέχω όλη μέρα χωρίς λόγο», γκρινιάζει το καζανάκι, ενώ η σακούλα για τα ψώνια μας ξεκαθαρίζει ότι «Δεν είμαι της μιας φοράς».

Διήμερο σεμινάριο με θέμα την διαχείριση των απορριμμάτων

Διήμερο σεμινάριο με θέμα το επίκαιρο και πάντα κρίσιμο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Γραφείο Περιβάλλοντος και τα μέλη του: Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, την Πέμπτη 3 και την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, στα γραφεία της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Τριπόδων 28 στην Πλάκα.

Read More

Στα τραπέζια εργασίας που θα πραγματοποιηθούν θα εξετασθούν σημαντικές παράμετροι της διαχείρισης απορριμμάτων όπως οι σχετικές Ευρωπαϊκές πολιτικές, η Ελληνική πραγματικότητα και οι δυνατότητες βελτίωσης της υπάρχουσας κατάστασης. Θα γίνει παρουσίαση μελετών και προτάσεων για την ελαχιστοποίηση των απορριμμάτων και του κόστους διαχείρισής τους, θα απαντηθούν ερωτήματα και απορίες και, μέσα από ευρεία συζήτηση, θα αποσαφηνιστούν οι «γκρίζες ζώνες» και τα κενά που υπάρχουν πάνω στο κρίσιμο αυτό περιβαλλοντικό, οικονομικό και κοινωνικό ζήτημα.

Στο τέλος της πρώτης ημέρας του σεμιναρίου (Πέμπτη 3 Νοεμβρίου) θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου, στη διάρκεια της οποίας οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα απαντήσουν σε ερωτήματα δημοσιογράφων, ενώ η δεύτερη ημέρα (Παρασκευή 4 Νοεμβρίου) θα ολοκληρωθεί με αποτίμηση των συμπερασμάτων από τις περιβαλλοντικές ΜΚΟ και συζήτηση πάνω στα επόμενα βήματα που θα πρέπει να γίνουν για την προώθηση της βιώσιμης διαχείρισης των απορριμμάτων.

Λόγω του κλειστού χαρακτήρα των σεμιναρίων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε επικοινωνήστε με τα γραφεία της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού στα τηλέφωνα 210 3225245 εσωτ. 108 ή ηλεκτρονικά στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Περισσότερες Πληροφορίες

Λουκία Καλαϊτζή

Υπεύθυνη Τύπου & Επικοινωνίας Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 210 8228795

Δείτε το πρόγραμμα του σεμιναρίου

Ενημέρωση για λιγότερα απορρίμματα στην Άνδρο

Η ομάδα Α.Π.Λ.Α. (Ανδριακή Πρωτοβουλία για Λιγότερα Απορρίμματα), πριν μερικές εβδομάδες, ήρθε σε επικοινωνία με την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης και ζήτησε τη συνεργασία της στην προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών για την εναλλακτική διαχείριση απορριμμάτων. Σε συνέχεια αυτής της επικοινωνίας, το Σαββατοκύριακο 25 & 26 Ιουνίου 2011, η ΟΕΑ βρέθηκε στην Άνδρο για τρεις συναντήσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με εθελοντές του νησιού, που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία η Α.Π.Λ.Α..

Το Σάββατο το πρωί στη Χώρα του νησιού διοργανώθηκε σεμινάριο, που αποτελούνταν μια γενική παρουσίαση για την εναλλακτική διαχείριση απορριμμάτων και μια λεπτομερής παρουσίαση για την οικιακή κομποστοποίηση. Επίσης, συζητήθηκε η επιλογή συστημάτων «Πληρώνω Όσο Πετάω» και προβλήθηκαν 2 μικρά βίντεο περιπτωσιολογικών μελετών δημοτικής και κοινοτικής κομποστοποίησης από Ελλάδα και Αγγλία. Ακολούθησε συζήτηση και δόθηκαν διευκρινίσεις. Τέλος, όλοι οι παρευρισκόμενοι συμμετείχαν στην κατασκευή εκτροφείου γεωσκωλήκων από παλέτες, το οποίο στη συνέχεια τοποθετήθηκε σε χώρο ενός εθελοντή και με τη βοήθεια των εκπροσώπων της ΟΕΑ τοποθετήθηκαν και γεωσκώληκες ειδικής ποικιλίας για την κομποστοποίηση (eisenia foetida), που μεταφέρθηκαν από την Αθήνα.

Το Σάββατο το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε αντίστοιχο σεμινάριο στο Κόρθι. Στο σεμινάριο έδωσε το παρόν και ο Αντιδήμαρχος Άνδρου, κύριος Δημήτρης Τηνιακός, ο οποίος κατέθεσε την άποψή του για την τρέχουσα κατάσταση της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Άνδρο. Στο τέλος του σεμιναρίου, συζητήθηκαν θέματα για τις επιλογές διαχείρισης απορριμμάτων που υπάρχουν για τα νησιά και ζητήθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για την πρακτική της οικιακής κομποστοποίησης.

Read More

Διαβάστε περισσότερα...

Συνέδριο "Δικαίη Χρέωση των Δημοτικών τελών Καθαριότητας"

Η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης συμμετέχει στο πρόγραμμα LIFE Περιβάλλον για το πρόγραμμα «Πληρώνω Όσο Πετάω». Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, θα πραγματοποιήσει την τελική Ημερίδα 31 Μαΐου 2011, στο Αμφιθέατρο του 984 στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.

Διαβάστε περισσότερα για μια ιστορική αναδρομή στα συστήματα ΠΟΠ και τα παραδείγματα εφαρμογής τους στην Ευρώπη.

Διαβάστε περισσότερα...Προγράμματα

© 2024 Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, Μάρνη 34, 10432, Αθήνα, info@ecorec.gr