Σε αυτήν την ενότητα θα βρείτε πληροφορίες για εκδηλώσεις, σεμινάρια, ημερίδες και συνέδρια, που διοργανώνει ή συμμετέχει σε αυτά η ΟΕΑ.

Μειώνοντας τα σκουπίδια μας: Λύσεις και Προτάσεις

Ο Δήμος Χαϊδαρίου, η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης και η Εύξεινη Πόλη διοργανώνουν info day, την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 7μ.μ., στη ΣΤΕΓΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, οδός ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 36 (πρώην ΝΕΛΕ), με θέμα:

"Μειώνοντας τα σκουπίδια μας: Λύσεις και Προτάσεις"

Η εκδήλωση έχει σκοπό την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων και την έναρξη πιλοτικής εφαρμογής οικιακής κομποστοποίησης στο Δήμο Χαϊδαρίου.

Δείτε την πρόσκληση

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου "ZERO WASTE" του Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας "Μεσογειακός Χώρος 2007-2013". Στόχος του έργου είναι η διευκόλυνση των ΟΤΑ στην εφαρμογή εναλλακτικών μεθόδων διαχείρισης των απορριμμάτων. Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.med-zerowaste.eu/
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης

Μια πόλη θαύμα!

Μια πολιτεία «θαύμα!» με πολύ ιδιαίτερες θεματικές Γειτονιές, που δεν θυμίζουν καθόλου αυτές που ζουν σήμερα τα παιδιά, θα στηθεί από 23 έως και 26 Σεπτεμβρίου στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, μεταμορφώνοντάς την για 4 ημέρες σε Μικρόπολις! Πρόκειται για μία στοχευμένη και πολυδιάστατη εκπαιδευτική διοργάνωση, μοναδική στο είδος της, καθώς πρωτοπορεί και ενώνει, για χάρη των παιδιών, 20 αγαπημένους και γνωστούς για το έργο τους Μη Κερδοσκοπικούς φορείς: Περιβαλλοντικές και Ανθρωπιστικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Πανεπιστήμια, Ινστιτούτα, έμπειρους Εμψυχωτές και ειδικούς στα Παιχνίδια Δράσης.

ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΣ
Η Γειτονιά της Φύσης - Ο λύκος, ο κακός… είναι στην πραγματικότητα καλός! Εδώ, τα παιδιά μαθαίνουν για σπάνια άγρια ζώα και πανέμορφα οικοσυστήματα της Ελλάδας! Διδάσκονται τα μυστικά της ανακύκλωσης, ανακαλύπτουν την αστική πανίδα και γιορτάζουν το «2010 Παγκόσμιο Έτος Βιοποικιλότητας». Τα πρωτότυπα εργαστήρια περιβαλλοντικής εκπαίδευσης υλοποιούν οι αγαπημένες Περιβαλλοντικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ΜΟm, Αρκτούρος, ΑΝΙΜΑ, Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Medasset, Καλλιστώ, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύση και Αρχιπέλαγος.Προγράμματα

© 2024 Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, Μάρνη 34, 10432, Αθήνα, info@ecorec.gr