Σε αυτήν την ενότητα θα βρείτε πληροφορίες για εκδηλώσεις, σεμινάρια, ημερίδες και συνέδρια, που διοργανώνει ή συμμετέχει σε αυτά η ΟΕΑ.

Το «ZeroWastePro» στο 2ο Διεθνές Συνέδριο για τη Βιώσιμη Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων

Την Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014, στις 16:45 η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης πρόκειται να παρουσιάσει το Ευρωπαϊκό Έργο «PromotingZeroWaste» (ZeroWastePro1CAP-MED12-35) και το «CO2ZW» - το Υπολογιστικό Εργαλείο Οικολογικού Αποτυπώματος για τη Διαχείρισης Αποβλήτων στην Ευρώπη. Η παρουσίαση θα γίνει στο 2ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ για τη Βιώσιμη Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων (ATHENS2014 2nd International Conference on Sustainable Solid Waste Management), που θα πραγματοποιηθεί 12-14 Ιουνίου 2014, στο Royal Olympic Hotel - Αθανασίου Διάκου 28 στην Αθήνα.

Διαβάστε περισσότερα...

Απολογισμός ημέρας ενημέρωσης του προγράμματος ZeroWastePRO

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημέρα ενημέρωσης στο εστιατόριο ΡΑΚΟΡ στον Κεραμικό, το Σάββατο 5/4/2014 στις 12μ.μ.. Την εκδήλωση υποστήριξαν καταστήματα εστίασης της περιοχής (Το Σαν Φρανσίσκο, Στο βάθος κήπος & ΡΑΚΟΡ). Στις παρουσιάσεις που έγιναν, παρουσιάστηκε το έργο ZerWastePRO και οι στόχοι του, καθώς και μέθοδοι πρόληψης παραγωγής απορριμμάτων με την εφαρμογή της κοινοτικής κομποστοποίησης. Στην εκδήλωση, εκτός από τους συνδιοργανωτές που εξέφρασαν την επιθυμία να ξεκινήσουν την εφαρμογή της κομποστοποίησης, παραβρέθηκαν και κάτοικοι της γειτονιάς που ενημερώθηκαν για την εκδήλωση από τις αφίσες που αναρτήθηκαν σε καταστήματα της περιοχής.

 

Εθνικό Στρατηγικό Πρόγραμμα Πρόληψης παραγωγής Αποβλήτων

Τη Δευτέρα 10/2/14 το απόγευμα, ο Φίλιππος Κυρκίτσος, Πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης, θα μιλήσει με θέμα το "Εθνικό Σχέδιο Πρόληψης Παραγωγής Αποβλήτων & Προώθηση Μηδενικής Παραγωγής Αποβλήτων, ZeroWastePro", στην Ημερίδα με τίτλο "Εθνικό Στρατηγικό Πρόγραμμα Πρόληψης παραγωγής Αποβλήτων & Αναθεώρηση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων".
Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, Αίθουσα "Ερμής" στην Αθήνα.

Συνέδριο ευαισθητοποίησης και επιχειρηματικής δικτύωσης - ΤΟΠΕΚΟ

Στα πλαίσια της υλοποίησης της Πράξης με τίτλο «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στο Δήμο Ελευσίνας», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο της δράσης 3: «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων του πληθυσμού» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 4: «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013, η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΘΡΙΑΣΙΟΣ», ενημερώνει για την υλοποίηση ενός συνεδρίου ευρείας κλίμακας και συμμετοχής, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την επιχειρηματική δικτύωση των ωφελουμένων της εν λόγω Πράξης, μέσω της παρουσίασης και της εισαγωγής τους στον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής.

Το Συνέδριο θα υλοποιηθεί την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 7:00 μ.μ. στην αίθουσα «Δημοτικού Συμβουλίου», στο Δημοτικό Κατάστημα Ελευσίνας, Χατζηδάκη 41 & Δήμητρος.

Δείτε το πρόγραμμαΠρογράμματα

© 2024 Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, Μάρνη 34, 10432, Αθήνα, info@ecorec.gr