Σε αυτή την ενότητα της σελίδας μας μπορείτε να διαβάσετε Ανακοινώσεις της ΟΕΑ για διάφορα περιβαλλοντικά θέματα, εξωτερικές Ειδήσεις από ελληνικά και ξένα μέσα ενημέρωσης και να Ενημερωθείτε από διάφορες άλλες πηγές.

Πρόσκληση – Πρόγραμμα στην πρώτη Εκδήλωση – Διαβούλευση για την μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας στον Κορινθιακό Κόλπο

Πέμπτη 18:15 μ.μ. 1 Ιουνίου 2017
Αίθουσα «Αλέξανδρος Κοφίνης» Θήβα

 

Ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ορθολογικής Ανάπτυξης Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) «Ο ΑΡΙΩΝ» (www.spoak.gr) και η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (Ο.Ε.Α.) (www.ecorec.gr) υλοποιούν μία εκστρατεία ενημέρωσης για την μείωση της χρήσης της Πλαστικής Σακούλας στους Δήμους του Κορινθιακού Κόλπου με την υποστήριξη των Δήμων της ευρύτερης περιοχής, των τοπικών και κοινωνικών φορέων. Οι στόχοι της εκστρατείας είναι:

 

  • Η προστασία του ιδιαίτερου χώρου του Κορινθιακού Κόλπου, που χαρακτηρίζεται από μοναδικά φυσικά, αρχαιολογικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά,
  • Η ευαισθητοποίηση των κατοίκων και των επισκεπτών του Κορινθιακού Κόλπου για να μειωθεί και καταργηθεί η χρήση της πλαστικής σακούλας,
  • Η κατάθεση προτάσεων και η διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς και τους δημότες του Κορινθιακού Κόλπου για γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη εφαρμογή της σχετικής ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας.

Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσκληση στην Ανοικτή Συνέντευξη Τύπου με θέμα: «Η Πολιτική Διαχείρισης Απορριμμάτων και η Ενημέρωση Πόρτα – Πόρτα στον Δήμο Ελευσίνας»

                                                                                                                      

Πέμπτη 27 Απριλίου 2017 στις 12:00

Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Ελευσίνας

 

Ο Δήμος Ελευσίνας σας προσκαλεί στην ανοικτή και για τους δημότες συνέντευξη τύπου, όπου θα παρουσιασθούν: α) η πολιτική του δήμου για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, και β) το πρόγραμμα ενημέρωσης Πόρτα – Πόρτα, που υλοποιείται σε συνεργασία με την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, στοχεύοντας:

Διαβάστε περισσότερα...

Ασφαλές περιβάλλον για τους πρόσφυγες, καλύτερη ζωή για όλους


Θέση 10 περιβαλλοντικών οργανώσεων για την προσφυγική κρίση

 

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις που συνυπογράφουμε αυτό το κείμενο νοιαζόμαστε για τα κοινά. Στη δουλειά μας για την προστασία του περιβάλλοντος ο άνθρωπος κατέχει πάντα κεντρική θέση. Σε αυτό το πλαίσιο, οι οργανώσεις μας δεν θα μπορούσαν να μείνουν αμέτοχοι παρατηρητές στην κρίση που τώρα εξελίσσεται με τους δεκάδες χιλιάδες ξεριζωμένους ανθρώπους που βρίσκονται σε απελπιστική θέση στη χώρα μας.

Διαβάστε περισσότερα...

Πράσινη Πρόταση ΠΕΣΔΑ Αττικής

Η παρούσα Πράσινη Πρόταση έρχεται να συμβάλλει στο δημόσιο διάλογο που συντελείται τα
τελευταία χρόνια στην Αττική, αλλά και στην Ελλάδα, σχετικά με το εάν είναι βιώσιμη και ρεαλιστική
η διαχείριση των απορριμμάτων με βάση τις ολοκληρωμένες προτάσεις τόσο των οικολογικών
οργανώσεων, όσο και πολιτικών φορέων και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η απάντηση
σε αυτό το ερώτημα είναι θετική και αποδεικνύεται από την ολοκληρωμένη πρόταση για «Πράσινη
Διαχείριση Απορριμμάτων», που εκπονήθηκε για την Κρήτη, αλλά και από την παρούσα Πράσινη
Πρόταση για την Αττική.
Η παρούσα πρόταση έρχεται να συμπληρώσει τα κενά που υπάρχουν στις μέχρι σήμερα πιο
πρόσφατες προσεγγίσεις για τον περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική,
και να καταθέσει πολλά νέα δεδομένα, που δεν έχουν μέχρι σήμερα ληφθεί σοβαρά υπόψη.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΕΣΔΑ


Φίλιππος Κυρκίτσος Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης
Νίκος Χαραλαμπίδης Greenpeace
Βαγγέλης Κουκιάσας Δίκτυο Μεσόγειος SOS

Αθήνα, 11 Ιουνίου 2015

 

Οι παρακάτω θέσεις και απόψεις κατατίθενται στα πλαίσια του υπό διαβούλευση Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) με την πρόθεση να συμβάλλουν στην τελική κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου, καινοτόμου και κυρίως αποτελεσματικού ΕΣΔΑ. Η Ελλάδα μέχρι σήμερα έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ από «κακούς», «μέτριους» ή «καλούς» ΕΣΔΑ, που δυστυχώς ΟΛΟΙ τους δεν κατάφεραν το αυτονόητο, ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΟΥΝ. Άρα, θα πρέπει να αξιοποιήσουμε την μέχρι σήμερα αρνητική εμπειρία και να δώσουμε στο νέο ΕΣΔΑ μεγάλη έμφαση στην ρεαλιστικότητα και αποτελεσματικότητα των στόχων και των μέτρων που θέτει, ώστε να ανατραπούν γρήγορα τα μέχρι σήμερα πολλά αρνητικά δεδομένα στην Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων (ΔΣΑ).

Read more...Προγράμματα

© 2024 Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, Μάρνη 34, 10432, Αθήνα, info@ecorec.gr