Σε αυτή την ενότητα της σελίδας μας μπορείτε να διαβάσετε Ανακοινώσεις της ΟΕΑ για διάφορα περιβαλλοντικά θέματα, εξωτερικές Ειδήσεις από ελληνικά και ξένα μέσα ενημέρωσης και να Ενημερωθείτε από διάφορες άλλες πηγές.

ΚΟΙΝΗ ΘΕΣΗ 49 ΜΚΟ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η ύπαρξη μη κυβερνητικών οργανώσεων είναι δείκτης των μεγάλων προβλημάτων ενός κόσμου που πολύ απέχει από το ιδεατό: φτώχεια, περιβαλλοντική υποβάθμιση, τραγική υγειονομική περίθαλψη, κοινωνική ανισότητα, καταπάτηση δικαιωμάτων. Είναι επίσης δείκτης δημοκρατίας. 
Στην Ελλάδα, οι οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών εδώ και δεκαετίες προσφέρουν σημαντικό έργο. Ειδικά στη σημερινή περίοδο της κρίσης, όταν η φτώχεια και οι ανισότητες έχουν απογειωθεί, ενώ το φυσικό περιβάλλον αντιμετωπίζεται σαν αναλώσιμος πόρος για άμεση εκποίηση, ο ρόλος των μη κυβερνητικών οργανώσεων αποκτά κρίσιμη σημασία για τη σωτηρία ζωών, την αναχαίτιση απειλών και την προστασία των κοινών. 

Διαβάστε περισσότερα...

Στοχευμένες Νομοθετικές Πρωτοβουλίες για την Προώθηση της Πράσινης Διαχείρισης Απορριμμάτων

Είναι πλέον φανερό ότι η Ανακύκλωση και η Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων στην Ελλάδα προχωρούν με πολύ αργούς ρυθμούς, σε σχέση με αυτούς άλλων χωρών αλλά και σε σχέση με τις σημερινές ανάγκες της κοινωνίας. Όλοι μιλούν για Πρόληψη – Επαναχρησιμοποίηση – Ανακύκλωση – Κομποστοποίηση χωρίς όμως οι λέξεις να μετατρέπονται σε συγκεκριμένες δράσεις και έργα. Ένας από τους λόγους αυτής της στασιμότητας σαφώς εντοπίζεται και στο νομοθετικό έλλειμμα που υπάρχει και που θα μπορούσε αντιμετωπισθεί υιοθετώντας απλές και στοχευμένες νομοθετικές ρυθμίσεις. Η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης και η Greenpeace καταθέτουν σε δημόσιο διάλογο τις παρακάτω 20 νομοθετικές προτάσεις για να συμβάλλουν στην επιτάχυνση των αναγκαίων εξελίξεων.

Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοίνωση στο πλαίσιο του δημοσίου διαλόγου για την Εθνική Πολιτική Πρόληψης Αποβλήτων και τον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων

Ανακοίνωση

Αθήνα, 7 Ιανουαρίου 2014

Στο πλαίσιο του δημοσίου διαλόγου για την Εθνική Πολιτική Πρόληψης Αποβλήτων και τον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης και η Greenpeace κατέθεσαν σήμερα προτάσεις για συγκεκριμένες και στοχευμένες νομοθετικές ρυθμίσεις, οι οποίες προβλέπεται να καλύψουν το αντίστοιχο νομοθετικό κενό και να βελτιώσουν άμεσα τόσο την αποτελεσματικότητα των πολιτκών Πρόληψης, όσο και των έργων και δράσεων διαχείρισης των αποβλήτων σε εθνικό επίπεδο. Τις προτάσεις των δύο οικολογικών οργανώσεων μπορείτε να δείτε εδώ ή εδώ.Προγράμματα

© 2024 Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, Μάρνη 34, 10432, Αθήνα, info@ecorec.gr