Κοινή Ανακοίνωση «Συμμαχίας για το κλίμα»: 35 οργανώσεις στο πλευρό χιλιάδων μαθητριών/τών στο Σύνταγμα για το κλίμα

Οι 35 οργανώσεις της «Συμμαχίας για το Κλίμα», ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα των μαθητριών/ών «Fridays For Future Greece» σε πορεία κατά της κλιματικής κρίσης  στις 27 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 16:00 μμ στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, και σε άλλες περιοχές της χώρας(1), θα συμμετέχουμε μαζικά για να στηρίξουμε ουσιαστικά το παγκόσμιο κίνημα μαθητριών/ών. Καλούμε όλους τους πολίτες, τις πρωτοβουλίες και τα συνδικάτα να συμμετάσχουν στη γενική κινητοποίηση της Παρασκευής και να ενώσουν τις φωνές τους με αυτές των μαθητών που καλούν τις κυβερνήσεις να αναλάβουν άμεση δράση για να παραμείνει η θερμοκρασία του πλανήτη στα πιο βιώσιμα επίπεδα του +1,5°C. 

Διαβάστε περισσότερα...

7 ΚΡΙΣΙΜΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΚΟΜΜΑΤΑ & ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Ποιες είναι οι θέσεις σας για την πορεία της Ελλάδας προς την Μηδενική Παραγωγή Αποβλήτων;

 

Η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (ΟΕΑ) θεωρεί  ότι η διαχείριση απορριμμάτων είναι ένα από τα κρισιμότερα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, άρα και της χώρας. Σε αυτό φαίνεται να συμφωνεί και συντριπτικά μεγάλο μέρος των πολιτών που θεωρεί τη διαχείριση των απορριμμάτων ως το πιο κρίσιμο έργο της εκάστοτε δημοτικής αρχής. Θεωρούμε ιδιαίτερης σημασίας στο δημόσιο διάλογο για τις Αυτοδιοικητικές και Βουλευτικές Εκλογές την αποτύπωση των θέσεων των νέων Περιφερειαρχών και Δημάρχων, αλλά και των κομμάτων, για κάποια  κρίσιμα ερωτήματα. Αυτά τα ερωτήματα σχετίζονται με την επίλυση των σημερινών προβλημάτων της διαχείρισης αποβλήτων, με την  δημιουργία πολλών νέων θέσεων απασχόλησης και τελικά με το πόσο γρήγορα θα πορευτούμε σαν χώρα προς την ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ. Για το λόγο αυτό καλούμε τους νέους αυτοδιοικητικούς και τα κόμματα να απαντήσουν στα 7 κρίσιμα ερωτήματα που ακολουθούν.

Διαβάστε περισσότερα...

Τελική Ημερίδα του έργου LIFE DEBAG

H ΟΕΑ και η ομάδα του LIFE DEBAG, σας προσκαλεί στην τελική ημερίδα του έργου που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου 2018, ώρες 9:30 - 17:30, Αιόλου 93, Μέγαρο Μελά.

Διαβάστε περισσότερα...Προγράμματα

© 2024 Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, Μάρνη 34, 10432, Αθήνα, info@ecorec.gr