Αναθεώρηση της Οδηγίας για τα ΑΗΗΕ - Η απάντηση της ΟΕΑ

14/10/2011

H απάντηση της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης σχετικά με τη ψήφο της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Ε.Κ. (ENVI Committee) για την αναθεώρηση της Οδηγίας για τα Απόβλητα Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ)

Η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, ως μέλος του RREUSE, ενός οργανισμού που εκπροσωπεί Ευρωπαϊκές κοινωνικές επιχειρήσεις και δίκτυα, οι κύριες δραστηριότητες των οποίων είναι η επαναχρησιμοποίηση και η ανακύκλωση, καλωσορίζει τη σημερινή απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Ε.Κ. για την αναθεώρηση της Οδηγίας για τα ΑΗΗΕ.

Διαβάστε περισσότερα...

Γνωμοδότηση ΡΑΕ για τις ΑΠΕ

Στις 17 Ιουνίου η ΡΑΕ εξέδωσε τη γνωμοδότησή της προς τον Υπουργό ΠΕΚΑ σχετικά με την έκδοση του Κανονισμού Αδειών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από Α.Π.Ε. και Σ.Η.Θ.Υ.Α.[1]. Χωρίς να παρατίθεται κάποιο νομικό έρεισμα, η γνωμοδότηση αποφαίνεται ότι τα σχόλια όλων των ενδιαφερομένων στη διαβούλευση περί μη νόμιμης πρόβλεψης για περιεκτικότητα βιολογικών αποβλήτων στη βιομάζα, είναι σωστά. Δηλαδή, με άλλα λόγια, η ΑΠΕ «Βιομάζα» είναι παράνομο σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό νόμο(?) να αποτελείται από 97% τουλάχιστον βιο-απόβλητα. Έτσι, η ΡΑΕ προτείνει να έχει τουλάχιστον 65% σύσταση από βιο-απόβλητα. Το υπόλοιπο 35% μπορεί να είναι ανανεώσιμα(???) υλικά όπως πλαστικά, μικρές μπαταρίες, επικίνδυνα οικιακά απόβλητα κλπ. Τελικά, ο ρόλος της ΡΑΕ είναι να κάνει μια επιστημονική προσέγγιση και βάσει αυτής να γνωμοδοτήσει ή να λάβει υπόψη της τα σχόλια μιας ιστοσελίδας στην οποία έγραψαν όσοι φανερά έχουν συμφέρον από μια τέτοια αλλαγή στο ορισμό της λέξης «βιομάζα»;

Διαβάστε περισσότερα...

Ενημερωτική Συνάντηση με θέμα: «Οι πράσινες συμβάσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Ενημερωτική Συνάντηση με θέμα: «Οι πράσινες συμβάσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», την Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011 και ώρα 10.00 π.μ. στα γραφεία της ΤΕΔΚΝΑ, οδός Κότσικα 4 (Πάροδος Πατησίων 70). Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν πάνω σε θέματα «βιώσιμων» προμηθειών, να αναγνωρίσουν βέλτιστες πρακτικές και να συζητήσουν για τις επικρατέστερες κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών που προμηθεύεται η τοπική αυτοδιοίκηση.

Η συνάντηση, που πραγματοποιείται με την βοήθεια της ΕΠΤΑ Ε.Π.Ε. και της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου έργου LIFE+ "Ανάπτυξη Δεξιοτήτων για την Προώθηση των Βιώσιμων Δημοσίων Συμβάσεων", απευθύνεται κυρίως σε στελέχη των Δήμων που ασχολούνται με τα θέματα των προμηθειών, του Περιβάλλοντος και των δημοτικών έργων, καθώς και στο αρμόδιο πολιτικό προσωπικό της Αυτοδιοίκησης (Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι Οικονομικών, Τεχν. Υπηρεσιών, Περιβάλλοντος, Δημοτικοί Σύμβουλοι).

Δείτε ολόκληρη την πρόσκληση, τη φόρμα συμμετοχής και το πρόγραμμα της συνάντησης. Κατεβάστε όλο το υλικό, μαζί με τις παρουσιάσεις.

Δ.Τ. του ΣΕΚ για το σχέδιο Νόμου Πλαισίου για τα απόβλητα

Οι προτάσεις της Ο.Ε.Α. για το σχέδιο Νόμου Πλαισίου για τα απόβλητα υιοθετήθηκαν και από τον Σ.Ε.Κ. Ακολουθεί στο σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε πρόσφατα ο Σ.Ε.Κ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με το Σχέδιο Νόμου Πλαισίου για τα απόβλητα-ενσωμάτωση της οδηγίας 98/2008

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Κομποστοποίησης θεωρεί ότι η πρόληψη για τη παραγωγή αποβλήτων απαιτεί συγκεκριμένες ενέργειες, θεσμοθετημένες από την πολιτεία και καθορισμό χρονοδιαγράμματος και στόχων. Είναι εφικτός ο στόχος μείωσης των αποβλήτων κατά 10% έως το 2015. Άλλωστε ευνοεί και η οικονομική κρίση.

Διαβάστε περισσότερα...Προγράμματα

© 2024 Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, Μάρνη 34, 10432, Αθήνα, info@ecorec.gr