ECOREC

Το νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης της Apple

Νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης ξεκίνησε η Apple όχι μόνο για τα iPhones, iPads, τους φορητούς υπολογιστές , τους υπολογιστές Mac και τις οθόνες αλλά ακόμα και για τα PCs.

Ήδη από το 1994, η Apple ανακύκλωνε τα προϊόντα της. Το 2005, το πρόγραμμα ανακύκλωσης έδινε έκπτωση 10% στην αγορά ενός καινούργιου iPod αν ο αγοραστής έδινε πίσω το παλιό του σε κάποιο κατάστημα λιανικής της εταιρείας. Η έκπτωση αυτή εξακολουθεί να ισχύει, ενώ παράλληλα η ανακύκλωση επεκτάθηκε φέτος και σε άλλα προϊόντα.

Οι πελάτες της Apple, μπορούν να στείλουν ταχυδρομικώς το παλιό κινητό τους στην εταιρεία προκειμένου να το ανακυκλώσει. Αν μεταφέρουν οι ίδιοι τις συσκευές τους σε ένα κατάστημα της Apple για να το δώσουν για ανακύκλωση, παίρνουν μια κάρτα δώρου για την επόμενη αγορά τους.

Read More

Επιπλέον, ενώ μέχρι πρότινος η Apple χρέωνε για την ανακύκλωση των Windows PCs και των οθονών, τώρα αποφάσισε να τα δέχεται χωρίς χρέωση.

Το νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης της Apple περιλαμβάνει και την επαναχρησιμοποίηση. Σύμφωνα με την πολιτική της εταιρείας, οι συσκευές που συλλέγονται εξετάζονται αν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν. Αν κριθούν κατάλληλες σημαίνει ότι έχουν οικονομική αξία, οπότε η εταιρεία τις ανταλλάσει με μια κάρτα δώρου η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα καταστήματα λιανικής ή στο on-line κατάστημα της Apple.

Πρόκειται άραγε απλώς για μια προσπάθεια δημιουργίας «πράσινου» προφίλ της εταιρείας; Μάλλον πρόκειται για μια έξυπνη επιχειρηματική κίνηση. Η αγορά ηλεκτρονικών από δεύτερο χέρι είναι μεγάλη και αυξάνεται διαρκώς. Έτσι λοιπόν, από τη στιγμή που η Apple πουλά μέσω του ηλεκτρονικού της καταστήματος συσκευές από δεύτερο χέρι, είναι μεγάλη διευκόλυνση για την εταιρεία να τις προσφέρονται επαναχρησιμοποιήσιμες συσκευές από τους πελάτες της από το να τις συλλέγει η ίδια, και γι' αυτό τους δίνει κάποια κίνητρα. Επιπλέον υπάρχει και ένα όφελος από τα πολύτιμα υλικά (π.χ. χρυσός) που περιέχονται σε εξαρτήματα των συσκευών. Βέβαια οι ποσότητες είναι μικρές, όμως επειδή πρόκειται για μια μεγάλη εταιρεία που μπορεί να διαχειριστεί μεγάλες ποσότητες, το όφελος δεν είναι αμελητέο.

Πηγή- energydigital.com