ECOREC

Η λυματολάσπη κομποστοποιείται με ασφάλεια

Η κομποστοποίηση/λιπασματοποίηση ιλύος, γνωστής και ως λυματολάσπης, είναι πολύ συνηθισμένη πρακτική σε ολόκληρη τη Β. Αμερική. Η πόλη Έντμοντον του Καναδά την εφαρμόζει με ασφάλεια, μαζί με κλαδέματα και υπολείμματα τροφίμων, για περισσότερα από 10 χρόνια. Η λυματολάσπη περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά για τα φυτά και η λιπασματοποίηση είναι μια φυσική διαδικασία παστερίωσης και εξάλειψης παθογόνων μικροοργανισμών, όπως για παράδειγμα βακτήρια και μύκητες.

Read More

Τα συγκεκριμένα έργα, που πραγματοποιούνται στο Κέντρο Διαχείρισης Αποβλήτων του Έντμοντον, ακολουθούν τους ομοσπονδιακούς κανονισμούς, που καθορίζονται από την Καναδική Υπηρεσία Επιθεώρησης Τροφίμων και από το Καναδικό Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος. Όλη η ποσότητα κομπόστ που παράγεται, ελέγχεται από πιστοποιημένα εργαστήρια εξωτερικού φορέα, για την εξασφάλιση της επίτευξης των κριτηρίων των κανονισμών, πριν προωθηθεί στην αγορά.

Η λιπασματοποίηση της λυματολάσπης είναι μια αποδεδειγμένα ασφαλής διαδικασία και απόδειξη είναι το γεγονός ότι πολλοί αγοραστές του κομπόστ που παράγεται, έχουν άριστα αποτελέσματα.

Πηγή: www.edmontonjournal.com