ECOREC

Διήμερο σεμινάριο με θέμα την διαχείριση των απορριμμάτων

Διήμερο σεμινάριο με θέμα το επίκαιρο και πάντα κρίσιμο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Γραφείο Περιβάλλοντος και τα μέλη του: Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, την Πέμπτη 3 και την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, στα γραφεία της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Τριπόδων 28 στην Πλάκα.

Read More

Στα τραπέζια εργασίας που θα πραγματοποιηθούν θα εξετασθούν σημαντικές παράμετροι της διαχείρισης απορριμμάτων όπως οι σχετικές Ευρωπαϊκές πολιτικές, η Ελληνική πραγματικότητα και οι δυνατότητες βελτίωσης της υπάρχουσας κατάστασης. Θα γίνει παρουσίαση μελετών και προτάσεων για την ελαχιστοποίηση των απορριμμάτων και του κόστους διαχείρισής τους, θα απαντηθούν ερωτήματα και απορίες και, μέσα από ευρεία συζήτηση, θα αποσαφηνιστούν οι «γκρίζες ζώνες» και τα κενά που υπάρχουν πάνω στο κρίσιμο αυτό περιβαλλοντικό, οικονομικό και κοινωνικό ζήτημα.

Στο τέλος της πρώτης ημέρας του σεμιναρίου (Πέμπτη 3 Νοεμβρίου) θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου, στη διάρκεια της οποίας οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα απαντήσουν σε ερωτήματα δημοσιογράφων, ενώ η δεύτερη ημέρα (Παρασκευή 4 Νοεμβρίου) θα ολοκληρωθεί με αποτίμηση των συμπερασμάτων από τις περιβαλλοντικές ΜΚΟ και συζήτηση πάνω στα επόμενα βήματα που θα πρέπει να γίνουν για την προώθηση της βιώσιμης διαχείρισης των απορριμμάτων.

Λόγω του κλειστού χαρακτήρα των σεμιναρίων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε επικοινωνήστε με τα γραφεία της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού στα τηλέφωνα 210 3225245 εσωτ. 108 ή ηλεκτρονικά στο sepi@ellinikietairia.gr

Περισσότερες Πληροφορίες

Λουκία Καλαϊτζή

Υπεύθυνη Τύπου & Επικοινωνίας Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS

press@medsos.gr 210 8228795

Δείτε το πρόγραμμα του σεμιναρίου