ECOREC

Ας ανακυκλώσουμε γυαλίγο περισσότερο – Δελτίο Τύπου ΕΕΑΑ

 

Τα τελευταία χρόνια με στόχο την ενεργή συμμετοχή ολοένα και περισσότερων ομάδων κοινού στο πρόγραμμα Ανακύκλωσης Συσκευασιών και ενισχύοντας αποτελεσματικά την Ανακύκλωση προς την κατεύθυνση της εκπλήρωσης των εθνικών στόχων, η ΕΕΑΑ ανέλαβε ειδικές δράσεις που απευθύνονται στους επαγγελματίες δηλ. σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ. χώρους δεξιώσεων, εταιρείες εστίασης κλπ. Πρόκειται για πρόγραμμα συλλογής γυάλινων συσκευασιών – ξεχωριστά από τον μπλε κάδο – που στοχεύει στους μεγάλους παραγωγούς των γυάλινων συσκευασιών σε σημεία και περιοχές επαγγελματικών δραστηριοτήτων όπου καταναλώνονται προϊόντα σε γυάλινη συσκευασία και απορρίπτονται σε μεγάλες ποσότητες. Σκοπός του προγράμματος είναι να δημιουργηθεί ένα όσο το δυνατόν πιο καθαρό ρεύμα αποβλήτων γυάλινης συσκευασίας στο σημείο που παράγονται και να δοθεί η δυνατότητα στους επαγγελματίες του χώρου να συμμετέχουν στην ανακύκλωση.

Η ΕΕΑΑ πρόκειται να αναπτύξει περαιτέρω αυτή τη δράση της το προσεχές διάστημα εγκαθιστώντας ειδικό εξοπλισμό (κωδωνόσχημους κάδους-καμπάνες) σε δημόσιους χώρους σε συνεργασία με τους Δήμους. Πιο συγκεκριμένα. θα τοποθετηθούν 200 καμπάνες οε πόλεις όπως: η Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα και η Χαλκίδα, οι οποίες αναμένεται να εξυπηρετήσουν συνολικά 600 επιχειρήσεις. Με αυτήν την προσπάθεια, οι γυάλινες συσκευασίες που θα συλλέγονται από τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις θα οδηγούνται προς αξιοποίηση.

Στην ΕΕΑΑ είμαστε βέβαιοι ότι με την έμπρακτη συμμετοχή όλων μας. και με περισσότερη ανακύκλωση μπορούμε να οδηγηθούμε σε ένα μέλλον με καθαρότερο περιβάλλον. Με την απρόσκοπτη συνεργασία των Δήμων και των επιχειρήσεων είμαστε αισιόδοξα πως θα το πετύχουμε.

Πηγή: www.herrco.gr